Prekmurci do pomembne zmage

Mura 05 - Triglav 2:1 (1:1)


* Stadion v Fazaneriji, gledalcev 500, sodniki: Jug (Tolmin), Podobnik (Veliki Gaber) in Bensa (Kojsko).
* Strelci: 1:0 Kurbus (10.), 1:1 Bubanja (15.), 2:1 Sačer (63.).
* Mura 05: Draković, Majer, Bohar (od 90. Maroša), Travner, Šimić, Mörec, Barbič, Ploj (od 56. Vinko), Kurbus, Sačer, Mlinarić.
* Triglav: Curanović, Šturm, Klemenčič, Jelar, Đurković, Krcić (od 76. Bukara), A. Poplatnik (Od 59. M. Poplatnik), Šmit, Pokorn, Šušteršič, Bubanja.
* Rumeni kartoni: Mlinarić, Barbič; Pokorn, Šturm.
* Rdeč karton: Šturm (88.).

V derbiju neposrednih tekmecev v boju za obstanek so oboji nastopili v okrnjenih zasedbah. To še posebej velja za domače, ki so imeli na seznamu kaznovanih kar tri igralce zvezne vrste (Rajko Rep, Arpad Vaš in Matic Maruško), med poškodovanimi pa Fabijana Cipota, Leona Horvata in Roka Gruškovnjaka. Pri Triglavu je manjkal kaznovani Petar Stojnić. Kljub temu pa so po zaslugi Maria Sačerja oziroma nespretnosti gostujočega vratarja Darjana Curanovića prišli do šeste zmage v prvenstvu in ostali v igri za ohranitev prvoligaškega statusa. Mura zdaj za predzadnjim Aluminijem zaostaja za dve, za osmim Triglavom pa za tri točke.

Prvi neposredni strel proti vratom je v tretji minuti sprožil Vlado Šmit, domači vratar Filip Draković pa je brez težav ukrotil žogo. Tri minute pozneje so udarili muraši. Po podaji Marka Šimića z leve strani je z glavo poskusil Mario Sačer, a v strelu ni bilo dovolj moči in natančnosti. V deseti minuti pa so se domači veselili vodstva. Po odlični podaji agilnega Šimića z leve strani je bil z glavo natančen mladi Dejan Kurbus in s slabih desetih metrov zabil žogo v mrežo. Le pet minut pozneje je izenačil Davor Bubanja, ki je po gneči v kazenskem prostoru Mure iz neposredne bližine potisnil žogo v domačo mrežo. Po strelu Aleša Poplatnika z razdalje so bili gosti blizu vodstva, saj je žoga na svoji poti zadela enega domačih igralcev, spremenila smer in za las zgrešila cilj.

Na drugi strani je previsoko meril Murin napadalec Damjan Bohar. Na vse težjem igrišču so domači imeli rahlo pobudo. V 35. minuti se je žoga srečno odbila do Sačerja, ki se je nepričakovano znašel v izjemni priložnosti, a je iz oči v oči z vratarjem gostov zadel v noge Curanovića, ki je zapustil svoja vrata in rešil zanesljiv zadetek. Šest minut pred koncem polčasa so gosti "vrnili darilo" domačim, potem ko iz zelo lepe priložnosti ni zadel prvi strelec lige Enis Đurković, ki je bil sam pred Drakovićem. Dve minuti pred koncem prvega dela je bil Alen Krcić hitrejši od Murinega vratarja, iz mrtvega kota pa ni zadel domače mreže.

Že v drugi minuti nadaljevanja se je zatresla domača mreža, a je veselje Đurkoviću pokvarila dvignjena zastavnica linijskega sodnika. Domači so znova povedli v 63. minuti, zadetek pa gre na račun vratarja Curanovića, ki je izpustil iz rok žogo po podaji z desne strani. Pri njej je bil nato najhitreje domači napadalec Sačer in jo poslal v prazno mrežo.

Dvajset minut pred koncem je domače rešil vratar Draković, potem ko je s skrajnimi močmi izbil žogo v kot po nespretnem posredovanju enega domačih branilcev. Sačer je imel nato priložnost v 87. minuti, ko je silovito zadel žogo z glavo in le centimetri so domače ločili od tretjega zadetka. Minuto pozneje so Kranjčani na igrišču ostali z igralcem manj, saj si je po prekršku gostujoči branilec Klemen Šturm prislužil drugi rumen karton in izključitev.

Tekst: STA
Foto: Ekipa


SORODNE NOVICE

  • 28.03.2013 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Mura 05 – Triglav

DELI NA