Prekmurci mimo zmajev
Nafta je v 14. krogu Prve lige premagala Olimpijo z 1:0 (1:0).

Lendavčani so vknjižili drugo zaporedno zmago. Po uspehu v prejšnjem krogu na Ptuju so tokrat pred domačimi gledalci na težkem in razmočenem igrišču, ki ni dovoljevalo kdo ve kako lepe predstave, z zadetkom Vasiljeva premagali Olimpijo in se oddaljili od dna lestvice.

Na drugi strani so imeli zeleno-beli priložnost za približanje vrhu, toda to jim - tudi po zaslugi izključitve Pokorna - ni uspelo. Izbranci Roberta Pevnika so drugič zapored igrišče zapustili sklonjenih glav.

Lendavčani so bili brez kaznovanih Zemljiča in Mujakovića ter poškodovanega Matjašeca, pri Olimpiji pa ni bilo le kaznovanega Cvijanovića. Prvo priložnost so si priigrali domači, strel Čeha z glavo pa je bil nenatančen. Štiri minute pozneje je Cimirotić izvedel prosti strel z 20 metrov, toda Murko se kljub spolzkemu igrišču ni pustil presenetiti. Domačini so bili blizu vodstva v 16. minuti, ko je po kotu Vasiljeva naveza Salkić-Oblak rešila goste na golovi črti.

V 27. minuti je od daleč poskusil Buzeti, a je Oblak ukrotil žogo. Najboljši igralec tekme Buzeti je v 38. minuti poskrbel za veselje Nafte. Buzeti je na desni strani osmešil Kašnika, podal v sredino, Vasiljev pa je s štirih metrov brez težav zadel.

Sledili sta še dve priložnosti za domače: v 43. minuti je sprožil Borut Gerenčer, minuto pozneje pa Vasiljev. Obakrat je dobro posredoval Oblak. Olimpija je prvo priložnost v prvem polčasu dočakala v zadnji minuti, zapravil jo je Škerjanc, saj je žoga zletela mimo leve vratnice.

Ljubljančani so drugi polčas začeli podjetno, Da Silva je v 50. minuti dobro ogrel dlani vratarja Murka, ko je dišalo po izenačenju. Eden ključnih trenutkov je bila izključitev Pokorna v 54. minuti, ko si je po prekršku prislužil drugi rumen karton. Miljković in Volaš sta nato imela odločitev v nogah v 64. minuti. Miljkovićev strel je Oblak odbil, Volaš pa je nato sprožil iz neposredne bližine, a je Oblak znova odlično posredoval.

Ljubljanski vratar je bil kmalu zatem uspešen tudi pri zaustavljanju Ošlajevega poskusa, odlična akcija domačih v 69. minuti pa bi morala odločiti tekmo. Toda Čeh jo je zaključil s strelom tik mimo desne vratnice. Do konca tekme so domači držali niti igre v svojih nogah in se na koncu veselil zaslužene zmage.

SORODNE NOVICE

DELI NA