Prekmurci ugnali Domžale
Nafta je v 4. krogu Prve lige premagala Domžale s 3:2 (2:1).

V derbiju kroga so nogometaši iz Lendave premagali drugouvrščene Domžale in se zavihteli na vrh razpredelnice.

Tam bodo ostali vsaj en teden, saj se bo tekma 4. kroga med Olimpijo in do tega kroga vodilnim Mariborom odigrala šele konec septembra na novem stadionu v Stožicah.

Čeprav so gostje iz Domžal prvi zatresli mrežo - že v enajsti minuti, ko je se je Damir Pekič lepo otresel dveh branilcev Stjepana Cabana in Erdžena Bečirija ter rutinirano premagal Tomaža Murka, so se zmage na koncu zasluženo veselili gostitelji.

Ti so izenačujoči zadetek dosegli dobrih pet minut po uvodnem hladnem tušu, potem ko je Konstantin Vasiljev lepo podal v kazenski prostor, kjer je Bojan Matjašec še lepše zaposlil Vedrana Vinka, kateremu ni bilo težko zadeti mreže.

Domžalčani, ki so tako prejeli prvi gol v sezoni, so tudi po izenačujočem zadetku več napadali in imeli zrelejše priložnosti, toda vratar Darko Brljak je moral še dvakrat pobrati usnje iz svoje mreže.

Najprej v 41. minuti, ko je prav on storil prekršek za najstrožjo kazen nad Jožetom Benkom, ki jo je v zadetek pretvoril Konstantin Vasiljev, naslednjič pa takoj v štartu drugega polčasa. V 47. minuti se je Rok Buzeti odločil za strel iz dobrih dvajsetih metrov, žoga je oplazila Tadeja Apatiča in končala v mreži.

Po tretjem prejetem zadetku so gostje vse moči usmerili v napad, toda terenske premoči niso uspeli kronati z več kot enim zadetkom. Blizu so bili v 63. minuti, ko je Blaž Brezovački iz neposredne bližine nastreljal vratarja Tomaža Murka, zadeli pa so v sodnikovem podaljšku preko Jerneja Smukaveca.

V naslednjem krogu (15. 8.) bo Nafta gostovala v Ljudskem vrtu, Domžale pa bodo gostile novince v elitni druščini, nogometaše Triglava Gorenjske.

SORODNE NOVICE

DELI NA