Prekmurci ugnali Triglav
Nafta je v 6. krogu Prve lige premagala Triglav Gorenjsko z 2:1 (1:1).

Lendavski nogometaši so se po porazu v Mariboru hitro pobrali in proti novopečenemu prvoligašu vknjižili tri točke. S temi so se spet vsaj začasno vrnili na prvo mesto prvenstvene lestvice.

Na drugi strani je Triglav s petimi točkami ostal na osmem mestu.

V srečanju dveh poražencev minulega kroga so bili Lendavčani v svojem športnem parku favoriti in so svojo nalogo tudi opravili, toda Kranjčani so se pokazali v lepi luči, predvsem z odprto igro.

Domači so bolje začeli in že v šesti minuti bi lahko vodili. Konstantin Vassiljev je podal z leve strani, a je Stjepan Caban slabo zadel žogo, ki je končala tik ob desni vratnici.

Šest minut pozneje so imeli domači še eno priložnost, znova je bil podajalec Vassiljev, tokrat z desne strani. Jože Benko je bil neoviran in bi lahko umiril žogo, a je panično reagiral in ostalo je pri 0:0. V 23. minuti so do priložnosti prišli tudi gosti. Lendavčani so se ušteli, ni bilo prepovedanega položaja, kočljivo situacijo pa je razrešil domači vratar Tomaž Murko, ki je žogo z glavo izbil z igrišča.

V 30. minuti so domači povedli. Izvedli so prosti strel z leve strani (Vassiljev), v gneči pa se je najbolje znašel Benko in z glavo žogo preusmeril v levi zgornji kot. Pet minut pozneje se je izjemna priložnost za izenačenje ponudila Dejanu Burgarju, ki pa je okleval, tako da je Murko lahko reagiral.

Pet minut pred koncem prvega polčasa so Gorenjci vendarle izenačili. Bernard Stjepanović je izvedel prosti strel z več kot 30 metrov, domači so očitno podcenjevali njegove sposobnosti, gostujoči nogometaš pa je s pravim "evrogolom" zadel levi zgornji kot.

V zadnji minuti prvega dela sta sledila še dva nevarna poskusa domačih, potem ko sta s precejšnje razdalje sprožila Vassiljev in Vaš. V obeh priemrih se je izkazal gostujoči vratar Miha Gracar.

Nadaljevanje se je začelo v znamenju gostov in Burgar bi lahko v 46. in 48. minuti poskrbel za prednost Triglava, a je obakrat izgubil dvoboj z Murkom. Po hudi napaki gostujoče obrambe se je potem nepričakovano ponudila priložnost Alešu Čehu, ki je bil sam pred vratarjem gostov, a je Gracar njegov strel odbil z nogo. Sledile so Naftine minute.

V 54. minuti je Vedran Vinko s polvolejem streljal čez gol, po kotu Vassiljeva štiri minute zatem pa je Benko zadel prečko. V 63. minuti se je mreža gostov znova zatresla. V gneči se je žoga odbila do Vinka, ki jo je z volejem poslal v bližnjo vratnico, od katere se je odbila v mrežo. Do konca so domači obvladovali položaj in vknjižili četrto prvenstveno zmago.

SORODNE NOVICE

  • 21.08.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Nafta - Triglav
    Oglejte si izjave po tekmi 6. kroga Prve lige Nafta - Triglav Gorenjska.

DELI NA