Prekmurci ugnali grofe
CM Celje je v 7. krogu Prve lige doma izgubilo z Nafto z 2:4 (1:2).

Rajko Rep si je na poslovilni tekmi od navijačev Celja, po odhodu Josipa Iličiča in Armina Bačinoviča iz Maribora v Palermo se bo preselil v Ljudski vrt, zelo želel zadeti, vendar pa je v vodstvo domače popeljal Rok Štraus, ki je zadel iz enajstmetrovke že v šesti minuti.

Pred tem je Stjepan Caban na nedovoljen način prekinil napad gostiteljev. Štraus bi lahko le štiri minute pozneje povišal, vendar je bil po podaji Romana Bezjaka za las prekratek.

V nadaljevanju polčasa so bili več pri žogi Celjani, izenačili pa so Lendavčani v 32. minuti. Nevarno podajo Konstantina Vassilijeva dobro sprejel Bojan Matjašec, Jože Benko pa je akcijo zaključil s silovitim strelom.

Lendavčani so nato nanizali še nekaj obetavnih akcij, najlepšo priložnost pa je imel v 39. minuti Benko, ki je bil sam pred Amelom Mujčinovićem, vendar je bil vratar s spretnim posredovanjem uspešnejši. Zato pa je drugič klonil v sodnikovem podaljšku, ko je Ivan Filipovič novo lepo podajo Vassilijeva pretvoril v zadetek po zmedi domačih v kazenskem prostoru, ko se je pokrit znašel tudi vratar.

Roman Bezjak je v 54., minuti poskrbel za veselje na domačih tribunah, ko je žogo preusmeril v gol za izenačenje. Vedran Vinko je deset minut pred koncem dvoboja znova povedel goste v vodstvo; stekel je v kazenski prostor, sodnik pa ni videl prepovedanega položaja in na ogorčenje domačih gledalcev "dovolil" vodstvo gostov s 3:2.

Le dve minuti pozneje je moral zaradi drugega rumenega kartona iz igre Sebastijan Gobec. Miha Kokol, ki je v 89. minuti zamenjal Vinka, je v četrti mi minuti sodnikovega podaljška postavil končni izid. Med tremi obrambnimi igralci domačih se je dobro znašel in pravočasno streljal ter Nafti vsaj začasno priboril prvo mesto na prvenstveni lestvici.

SORODNE NOVICE

  • 28.08.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Celje - Nafta
    Oglejte si izjave s tekme 7. kroga Prve lige CM Celje - Nafta.

DELI NA