Prekmurci z novo zmago
Celje je v 27. krogu Prve lige doma izgubilo proti Muri z 1:3 (1:1).

Mura je proti Celju dobila še tretjo tekmo v letošnji sezoni, oslabljene Celjane, ki so nastopili brez kaznovanih Bekima Kapića, Alena Romiha in Saše Bakariča ter poškodovanih Iztoka Močivnika, Jureta Škafarja, Saše Kovjenića in Stefana Ristovskega, pa je "pokopal" Dragan Jelić z dvema zadetkoma, priigral pa je tudi enajstmetrovko.

Tekmo so bolje začeli gostje, ki so že v prvi minuti zapretili preko Nusmirja Fajića, pet minut pozneje pa je po podaji Damjana Boharja poizkusil še Jelić, a je bil celjski vratar Amel Mujčinović na mestu. Muraši so nadaljevali z obleganjem celjskega gola. Fajić je bil v priložnosti za zadetek še dvakrat, v deveti minuti se je sam znašel pred Mujčinovićem, a ni zadel. Celjani so prvič sprožili v 11. minuti, ko je Marijo Moćić poizkusil iz prostega strela, njegov strel pa je končal ob desni vratnici.

Nato pa je Mura v 13. minuti prišla do vodstva. Tadej Vidmajer je v svojem kazenskem prostoru naredil prekršek nad Jelićem, sodnik Slavko Vinčić je upravičeno pokazal na belo točko, najstrožjo kazen pa je uspešno izvedel Leon Horvat. V 20. minuti je Dejan Krljanović po napaki gostujoče obrambe prišel do strela, vendar mu ni uspelo izenačiti. Je pa to uspelo pet minut kasneje Romanu Bezjaku.

Moćić je prodrl po desni strani, podal Bezjaku, ki je z natančnim strelom premagal Filipa Drakovića in dosegel svoj deseti prvoligaški zadetek. Po izenačenju so imeli še tri priložnosti celjski nogometaši, a streli Sebastjana Gobca in dvakrat Bezjaka niso ogrozili nasprotnega gola. Zadnji priložnosti v prvem delu so imeli igralci Mure, a Fajić in Bohar nista bila natančna.

Na začetku drugega polčasa je po samostojni akciji streljal Močić, vendar preko gola, na drugi strani pa je sprožil Timotej Dodlek, na mestu pa je bil celjski čuvaj mreže. V 64. minuti je Dodlek premagal Mujčinovića, toda sodnik je njegov zadetek razveljavil zaradi prepovedanega položaja. V 71. minuti pa je Mura spet povedla. Bezjak je bil v protinapadu, ki je ob Ninu Kouterju padel in obležal na tleh, a so gostje hitro krenili v protinapad. Fajić je podal do Jelića, ki je svojo ekipo popeljal v vodstvo.

Muraši so še naprej napadali in po podaji iz kota v 79. minuti je z glavo streljal Fabijan Cipot, nov zadetek pa je preprečil Benjamin Verbič. Na drugi strani sta že v naslednji minuti za domače poizkusila Krljanović in Tadej Kotnik, a je obema zmanjkalo moči za boljši strel. V 89. minuti je neposredni rdeči karton dobil Cipot zaradi prekrška nad Krljanovićem. Celjani so v sodnikovem dodatku zapretili še prek Kraljanovića, vendar brez uspeha, zmago Mure pa je v 93. minuti potrdil Jelić, ki je zadel po hitrem protinapadu in Muri prinesel nove tri točke.

SORODNE NOVICE

  • 31.03.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Celje - Mura
    Oglejte si izjavi iz Celja, s tekme 27. kroga Prve lige Celje - Mura.







DELI NA