Prekmurski derbi Nafti
Mura je v derbiju 3. kroga Prve lige doma izgubila proti z 0:2 (0:1).

Nabito polna Fazanerija je v prazničnem vzdušju in po mnogih letih dočakala pomurski derbi Mure in Nafte. Tokrat so bili v vlogi favorita Sobočani, ki so bili po dveh krogih blizu vrha, toda Lendavčani, čeprav na samem dnu, so bili za Muro vselej trd oreh.

To se je še enkrat pokazalo danes - pred rekordno polnimi tribunami Murinega stadiona.

V drugi minuti je Nusmir Fajić po kotu z desne strani streljal z glavo čez gol in napovedal ofenzivo domačih. Nafta je odgovorila z zadetkom v peti minuti. Po kotu Arpada Vaša z leve strani je žoga preletela vse igralce, ob drugi vratnici pa jo je spretni Zoran Lesjak potisnil v mrežo in umiril vroče vzdušje v Fazaneriji.

Obetaven napad Mure je v 13. minut zaključil Damijan Bohar, ko je z glavo streljal previsoko. Leon Horvat je v 17. minuti nevarno sprožil mimo vrat, Nafta pa bi s taktično zrelo igro kratkih podaj v 18. minuti skorajda povišala vodstvo.

Vaš, ki je slavil 22. rojstni dan, je močno streljal s 25 metrov in za las zgrešil. Igra se je nato umirila, naftaši pa so povsem obvladovali položaj in s prednostjo zadetka odšli na odmor, saj je tudi nov Fajićev strel v zadnji minuti prvega polčasa zgrešil cilj.

Drugi polčas se je začel v slogu prvega. V 51. minuti je do priložnosti prišel hitri Mitja Lotrič, a je preveč okleval. V 57. minuti je bila Mura blizu izenačenja, strel Fajića z glavo pa je ustavila prečka. Le minuto zatem je isti igralec zapravil še eno priložnost za izenačenje. Mura je napadala, Nafta pa iskala svojo priložnost iz protinapadov.

V enem od njih so Lendavčani v 63. minuti povišali vodstvo. Po podaji z desne strani je Boštjan Zelko iz bližine potisnil žogo v mrežo domačih. Kmalu zatem bi Zelko lahko še povišal prednost Nafte na 3:0, a se je izkazal vratar Aleš Luk, na drugi strani pa je priložnost zapravil Mate Eterović.

Devet minut pred koncem so gledalci videli še zadnjo veliko priložnost na tekmi, ko se je žoga dvakrat odbila od prečke lendavskih vrat, a ni hotela v mrežo.

SORODNE NOVICE

DELI NA