Preobrat Aluminija za nove točke
Nogometaši Aluminija iz Kidričevega so v 5. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali Gorico z 2:1 (0:0).

Aluminij : Gorica 2:1 (0:0)

Strelci: 0:1 Žigon (47.), 1:1 Kmetec (61.), 2:1 Kurež (84.).

Aluminij: Murko, Kožar, Topolovec, Žagar (od 64. Režonja), Sulejmanovič, Drevenšek, Spahič, Bingo, Medved (od 87. Vraničar), Kurež, Bešić (od 53. Kmetec)

Gorica: Simčič, Širok, Gregorič, A. Jogan, Celcer, Mevlja, Vetrih, Ndiaye (od 85. Dornik), Žigon, Arčon, K. Jogan (od 78. Bremec).

Rumeni kartoni: Medved, Spahič, Topolovec; Celcer.
Rdeč karton: /.

Po zmagi Aluminija v Velenju se je v Kidričevem zbralo večje število gledalcev kot ponavadi. Pred srečanjem je predsednik domačega kluba Zvonko Jevšovar predal trenerju Bojanu Flisu simbolično darilo ob njegovem srečanju z Abrahamom, še bolj vesel pa je bil domači strateg po slabih dveh urah, ko so mu igralci poklonili še prvo domačo zmago v prvoligaški konkurenci.

Pri domačih je v konici napada zaigral Adnan Bešić, ki pa ni prišel do izraza. Gledalci v Kidričevem so pričakovali več od nogometa, ki pa je bil povprečen. Igralci so veliko tekli, izvedli nekaj dobrih akcij, vendar je bilo vse nekako predaleč od tega, da bi se zatresla mreža.

Gosti so poskusili najprej v sedmi minuti, ko je Sandi Arčon z desne strani našel Welleja Ndiayeja, ki je slabo končal akcijo. V 16. minuti so odgovorili domačini. Po izvedenem kotu Tadeja Žagarja z desne strani je z glavo streljal izkušeni Klemen Bingo, vendar je žoga zletela mimo leve vratnice. V 36. minuti je s prostega strela od daleč sprožil Uroš Celcer, a se domači vratar Tomaž Murko ni pustil presenetiti, tako kot na drugi strani Vasja Simčič ob strelih Marka Drevenška v 37. in Denisa Topolovca v 40. minuti.

Domače gledalce je v drugi minuti nadaljevanja šokiral Dejan Žigon, ki je dobil žogo na robu kazenskega prostora in premagal nemočnega vratarja Murka. Po vstopu izkušenega Marka Kmetca je domači napad oživel in prav Kmetec je bil strelec izenačujočega zadetka, ko je predložek Tomaža Kožarja z desne strani z nogo preusmeril v mrežo. Šest minut pred koncem pa je za veliko veselje domačih navijačev poskrbel Robert Kurež, ki je s strelom z dvajsetih metrov žogo poslal v levi spodnji kot vrat vratarja Simčiča.

Tekst: STA
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

DELI NA