09.09.2022 | Prva liga Telemach
Preobrat Domžal za zmago proti sosedom

Domžale - Radomlje 3:1 (0:1)

* Stadion v športnem parku, sodniki: Vinčić, Klančnik, Kovačič.
* Strelca: 0:1 Durdov (43., a.g.), 1:1 Durdov (49.), 2:1 Durdov (81.), 3:1 Barišić (90.).
* Domžale: Mulalić, Đurić, Markuš, Pišek, Kovačević (od 70. Perc), Durdov (od 82. Barišić), Repas (od 46. Saitoski), Schoissengeyr, Jakupović (od 89. Podlogar), Alić (od 70. Strajnar), Ilenič.
* Kalcer Radomlje: Velič, Ševelj, Čuić, Nuhanovič, Cerar (od 71. Sever), Šošić (od 67. Hadžić), Hrvoj, Sokler, Guček, Ouro (od 76. Justin), Korun.
* Rumeni kartoni: Saitoski, Kovačević; Sever, Čuić.
* Rdeč karton: /

Lokalni derbi v Domžalah se je končal z zmago gostiteljev Domžalčanov, ki so se treh točk veselili tretjič v sezoni. Varovanci Simona Rožmana v prvem polčasu niso pokazali ničesar in so zasluženo zaostajali, besede Rožmana v slačilnici in zamenjave pa so obrodile sadove, v drugem delu so bili domači povsem druga ekipa, ki je prišla do preobrata. Osrednje ime tekme je bil Ivan Durdov, ki je najprej dosegel avtogol, nato pa še dva gola za svojo ekipo.

Nogometaši so potrebovali kar nekaj časa, da so gledalcem pokazali tisto, za kar obiskujejo tekme. Prvega polovica prvega polčasa je bila namreč dolgočasna, priložnosti ni bilo ne na eni ne na drugi strani. So pa se zato Radomljani v nadaljevanju vendarle razigrali, njihov pritisk pa je tudi obrodil sadove.

V 28. minuti je Ester Sokler po kotu z glavo zadel prečko, v 37. minuti se je priložnost ponudila Mariu Čuiću, toda njegov strel je Andrej Đurić blokiral. Domačega vratarja Ajdina Mulalića je že okvir vrat rešil nekaj trenutkov pozneje, ko je po kotu vratnico zadel še Uroš Korun, nekaj trenutkov pozneje je Mulalić ubranil poskus Sandija Nuhanoviča.

V 43. minuti pa so gosti vendarle povedli. Madžid Šošić je z desne strani poslal močan predložek v sredino, kjer je žoga zadela Ivana Durdova, presenetila Mulalića, ki prav tako ni najbolje reagiral.

Za avtogol se je Durdov, hrvaški napadalec, oddolžil že takoj na začetku drugega dela, ko je zadel po podaji Enesa Alića z leve strani.

To pa še ni bilo vse od dotlej dvakratnega strelca. Potem ko je Franko Kovačević v 50. minuti zadel zunanji del mreže, ga je nekaj trenutkov pozneje posnemal tudi sam, po strelu ali neposrečeni podaji Mitje Ileniča v 74. minuti pa je sedem minut pozneje svojo ekipo popeljal v vodstvo.

Večino dela je opravil Emir Saitoski, ki je z desne strani prodrl v kazenski prostor, žoga pa je po njegovi podaji ali celo strelu na gol končala na nogi Durdova, ki mu je ni bilo težko potisniti v mrežo.

Domžalčani so zmago potrdili v sodnikovem dodatku, ko je protinapad zaključil Borna Barišič.

V naslednjem krogu bodo Radomlje gostile Maribor, Domžale pa bodo gostovale v Celju.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.09.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Radomlje
    Zadnji krog prve četrtine prvenstva bo odprl občinski derbi. Bo pripadel Domžalam ali Radomljam?

DELI NA