Preobrat Domžalčanov
 Nogometaši Mure so v 25. krogu Prve lige v Murski Soboti izgubili proti Domžalam s 3:4 (0:1).

Muraši so po nizu šestih zaporednih zmag v minulem krogu klonili v mariborskem Ljudskem vrtu, njihov tekmec Domžale pa je doslej igral pod pričakovanji. Danes pa sta tekmeca uprizorila pravo dramo v Fazaneriji.Po številnih preobratih je zmago gostom v izdihljajih tekme priigral rezervist Liridon Osmanaj. Mura kljub porazu ostaja četrta, Domžale pa kljub zmagi osme.

Že v tretji minuti so gosti dvignili roke in zahtevali enajstmetrovko,, potem ko je Igor Radovanović padel v kazenskem prostoru domačih, toda sodnik Matej Jug je le odmahnil z roko. V 17. minuti so gledalci videli prvo resnejšo priložnost na tekmi. Nusmir Fajić je z osmih metrov z leve strani močno sprožil, vratar Nejc Vidmar pa se je izkazal. Že v naslednjem napadu so domači zapravili izjemno priložnost za vodstvo, v glavni vlogi pa je bila mariborska naveza. Rajko Rep je podal z desne strani, ob drugi vratnici pa je Dragan Jelić zgrešil nemogoče, saj je z vsega treh metrov ni zadel cilja.

V 29. minuti sta "vročo juho" pred svojimi vrati skuhala izkušena Fabijan Cipot in vratar Aleš Luk, a na srečo murašev gosti tega niso znali kaznovati. Po zelo lepi akciji so Domžalčani v 38. minuti povedli. Saša Aleksander Živec je odločno potegnil po levem boku, njegov lep predložek pa je na drugi vratnici Amer Krcić preusmeril v prazna vrata.

Domači so izenačili v zgodnji fazi nadaljevanja. V 51. minuti so izvedli odlično akcijo, po podaji Damjana Boharja pa jo je z zadetkom kronal prvi strelec črno-belih Fajić, potem ko je s kakšnih sedmih metrov zadel levi zgornji kot. Po še eni hitri akciji so Sobočani prišli do popolnega preobrata, akterji pa so bili Bohar, Rep in Jelić. Slednji je zadel iz neposredne bližine in dosegel svoj prvenec za Muro v prvenstvenih tekmah.

Petnajst minut pred koncem se je najboljši igralec tekme Fajić sprehodil skozi obrambo gostov in mojstrsko zadel nasprotni kot za vodstvo domačih 3:1. Veselje murašev pa je bilo kratko, saj je Mitja Zatkovič le dve minuti zatem z lepim polvolejem zadel levi zgornji kot vrat vratarja Luka in vrnil goste v igro. Ti so kmalu, v 81. minuti, izenačili izid, strelec pa je bil Saša Aleksander Živec, ki je z močnim strelom z 18 metrov presenetil Luka. Domžalčani so postali še nevarnejši in v sodniškem dodatku je rezervist Liridon Osmanaj s prekrasnim zadetkom z 18 metrov gostom priigral zasluženo zmago.

SORODNE NOVICE

  • 21.03.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Mura - Domžale
    Oglejte si izjavi iz Murske Sobote, s tekme 25. kroga Prve lige Mura - Domžale.

DELI NA