Preobrat v Lendavi
Nafta je v 20. krogu Prve lige premagala CM Celje z 2:1 (1:1).

Lendavčani so v končnici jesenskega dela prvenstva dobro razpoloženi, saj so proti Celjanom dosegli še četrto zmago zapored. To sta jim kljub neprepričljivi predstavi zagotovila Čeh in Ošlaj, ki sta obrnila potek tekme po vodilnem zadetku Dvorančića. Nafta tako ostaja v stiku z vrhom, Celjani, ki so imeli pred to tekmo še točko naskoka pred Prekmurci, pa so
po treh tekmah doživeli prvi poraz.

Že v osmi minuti so gosti po prvem resnejšem napadu povedli. Po podaji je domači vratar Murko "zaplaval" v prazno, Dvorančić pa je kaznoval njegovo napako in z glavo zadel. Že v naslednji minuti bi bilo lahko 1:1. V gneči pred vrati gostov je dvakrat poskusil Miljković; prvi strel je Mujčinović odbil, v novem poskusu pa je žoga obtičala v zidu gostujočih obrambnih igralcev.

V 18. minuti je še enkrat poskusil Miljković, njegov strel s 15 metrov pa je švignil mimo desne vratnice. Domačini so prišli do izenačenja v 35. minuti, zadetku pa je znova botrovala napaka vratarja. Po kotu Vasiljeva je Mujčinović slabo ocenil let žoge, pri drugi vratnici pa jo je Čeh rutinirano z glavo pospravil v mrežo.

Domači so še odločneje krenili v nadaljevanje tekme. V 47. minuti so si ustvarili dve priložnosti: po podaji Vasiljeva je Volaš z glavo poslal žogo mimo desne vratnice, v naslednjem napadu pa je estonski reprezentant sprožil močan strel z roba kazenskega prostora, a se Mujčinović ni pustil presenetiti.

Celjani so v 63. minuti zapravili izjemno priložnost za novo vodstvo. Domača obramba je slabo posredovala, Bezjak se je izognil prepovedanemu položaju in se sam znašel pred Murkom, a je domači vratar odlično posredoval. Štiri minute pozneje je silovito sprožil Caban z roba kazenskega prostora, toda tudi ta žoga je zletela čez okvir.

Osem minut pred koncem je Mujčinović mojstrsko obranil močan strel Vasiljeva s 25 metrov, le minuto pozneje pa so domačini zabili zmagoviti zadetek. Vasiljev je izvedel kot z leve strani, Ošlaj pa je ob neodločni celjski obrambi z glavo zadel mrežo gostov.

SORODNE NOVICE

DELI NA