Preobrat v Športnem parku
HIT Gorica je v 30. krogu Prve lige izgubila proti Domžalam z 2:3 (2:0).

Dvoboj v Novi Gorici je postregel z velikim preobratom. Novogoričani, ki so tekmo sijajno začeli in hitro povedli z 2:0, so v nadaljevanju pobudo prepustili Domžalam, ki so to z izvrstnim drugim polčasom znale kaznovati.

Zmaga Domžalam veliko pomeni, saj so se tako šest krogov pred koncem neželenim devetemu in desetemu mestu oddaljile za sedem oziroma 13 točk.

Novogoričani so sicer hitro začeli kazati vlogo favorita in izkoriščati pomoč vetra v uvodnem delu igre. Že po desetih minutah so namreč vodili z 2:0. Za vodstvo je v sedmi minuti poskrbel izkušeni Milan Osterc, ki je s 16 metrov sprožil in s "pomočjo" enega gostujočih nogometašev ukanil tudi vratarja Nejca Vidmarja.

Le tri minute pozneje sta bila tako kot pri prvem golu spet v akciji Matija Širok s podajo in Osterc s strelom. Toda takrat se je Vidmar izkazal in žogo odbil, a na njegovo smolo le do Ivana Brečevića, ki mu ni bilo težko zadeti.

Sicer pa so v osmi minuti imeli prvo priložnost tudi gosti, toda Vasja Simčič se je ob poskusu Daliborja Teinovića izkazal, tako kot tudi ob njegovem novem poskusu v 14. minuti. Novogoriški vratar se ni dal pretentati niti Janiju Šturmu v 17. minuti, pa čeprav je bil ta sam pred Simčičem.

Domžalčani so imeli do konca polčasa pobudo, toda Simčiča - ta je v 27. minuti na robu kazenskega prostora zrušil Damirja Pekiča, a se sodnik ni odločil za najstrožjo kazen - niso znali premagati.

Gostujoči trener Darko Birjukov je ob polčasu v slačilnici pustil Pekiča, v igro pa poslal Janeza Permeta. Ta se mu je takoj oddolžil z zadetkom, saj je v 47. minuti z močnim udarcem le premagal goriškega vratarja. V 68. minuti pa so nepopustljivi Domžalčani tudi izenačili, ko je zelo lep zadetek s 25 metrov dosegel Mitja Zatkovič in napovedal preobrat.

Le nekaj trenutkov zatem je domžalsko vodstvo preprečil Simčič, ki je najprej obranil močan poskus Permeta, ta je z glavo meril iz bližine, nato pa še Marka Drevenška. Toda zmagoviti gol so gosti le dočakali. Kljub pritisku pa ga niso zabili oni, temveč je lastnega vratarja po nespretnem posredovanju po izvedbi avta Darka Zeca premagal kar Nejc Mevlja, ki je le nekaj trenutkov pred tem zamenjal poškodovanega Dragoljuba Nikoliča.

SORODNE NOVICE

  • 11.04.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: Gorica - Domžale
    Oglejte si izjave po tekmi 30. kroga Prve lige HIT Gorica - Domžale.

DELI NA