Prepolna Fazanerija videla slavje Nafte

V minulem prvoligaškem vikendu so bile oči slovenske nogometne javnosti uprte v Mursko Soboto. Na tamkajšnji Fazaneriji sta se v prekmurskem derbiju pomerili Mura 05 in Nafta, da bo dogodek nekaj posebnega, pa je bilo slutiti že po napovedih v tednih pred tekmo. In res, Prekmurci so že uro pred tekmo napolnili Fazanerijo, do začetka tekme pa so bili gledalci praktično v vsakem kotičku, premajhni sta bili tudi montažni tribuni. Toda slavje je že v četrti minuti pokvaril kapetan Nafte, Zoran Lesjak.

Fazanerija je ponovno dokazala, da je svojevrsten fenomen. Kje v Sloveniji smo še doživeli, da so gledalci stadion napolnili že uro pred tekmo? Prekmurci so se torej ponovno izkazali, s svojo fanatično pripadnostjo klubu in prekmurskemu derbiju, pa so dokazali, da so prava popestritev za najmočnejšo slovensko ligo. Toda, pravi preizkusi sedaj prihajajo tako za igralce, kot za gledalce. Če je bil poln štadion proti Nafti pričakovan (ti so tako napolnili tako Ljudski vrt kot Fazanerijo), pa bo pravi podatek o tem, na kakšno podporo lahko računajo Muraši na tekmah Prve lige, prišel že čez dva tedna, ko v Fazaneriji gostuje Triglav.

Kakorkoli že, derbi je ponudil z zanimivim srečanjem, kljub terenski premoči domačih pa so se na koncu veselili nogometaši Nafte. Že v peti minuti je Lesjak izkoristil zmedo v domači obrambi, po kotu z leve ostal sam na drugi vratnici in matiral Luka. Nafta pa je tekmo dokončno zapečatila v svojo korist v trenutku največje premoči domačih. Nekaj minut pred drugim zadetkom je razpoložen Muraš Fajič z glavo zadel prečko, Nafta pa je v enem izmed hitrih protinapadov preko Zelka postavila končnih 0:2.

Na drugih prvoligaških stadionih so ponovno presenetili Celjani, ki so doma ugnali favoriziran Koper. Edini zadetek je dosegel Roman Bezjak. Najvišjo zmago kroga so dosegli Domžalčani v Kranju. Triglavani so že drugo tekmo zapored dobili občutno preveč zadetkov, tokrat na domačem terenu. Gol razlika v dveh tekmah je kar 0:9, zato bodo morali Kranjčani poleg trme pokazati kaj več.

Mariborčani so v Ljudskem vrtu dosegli novo zmago in z Domžalčani nadaljujejo mrtvi tek na vrhu,  tokrat je padel velenjski Rudar, prvo prvenstveno zmago pa so v pravem trenutku dosegli tudi nogometaši Olimpije. Ponovno med strelci Dare Vršič, še enkrat več pa so zatajili ljubljanski napadalci. Ti bodo imeli že naslednjo priložnost za dokazovanje na Dunaju.

Maribor - Rudar Velenje             2:1 (0:0)

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 1500, sodniki: Perič (Kranj), Podobnik (Veliki Gaber) in Podgornik (Vrhnika).
Strelci: 1:0 Velikonja (70.), 2:0 Črnic (81.), 2:1 Djokić (82.).
Maribor: Handanović, Milec, Vidović, Arghus (od 67. Rajčević), Trajkovski, Mertelj, Ibraimi, Filipović (od 55. Tavares), Črnic (od 90. Rep), Velikonja, Volaš.
Rudar Velenje: Savič, Jeseničnik, Berko, Stojnić, Dedić, Tolimir, Rotman, Mujaković (od 86. Djokić), Trifković, Podlogar (od 67. Bizjak), Majcen (od 67. Purišić).
Rumeni kartoni: Trajkovski; Mujaković, Rotman.

CM Celje - Luka Koper               2:0 (0:0)

Stadion Arena Petrol, gledalcev 1100, sodniki: Balažič (Šmarje-Sap), Pavlič (Laze v Tuhinju) in Povšnar (Zagorje ob Savi).
Strelca: 1:0 Bezjak (61.), 2:0 Firer (90.).
CM Celje: Kotnik, Akakpo, Krajcer, Popović, Bezjak, Močivnik (od 83. Firer), Radulović, Pavlovič, Gobec (od 89. Marijan), Vidmajer, Medved (od 81. Kapić).
Luka Koper: Hasić, Guberac, Linić, Vassiljev (od 67. Blažič), Struna (od 46. Žibert), Grižonič, Bagarić, Hadžić, Djukić, Osterc, Kajtazi (od 55. Bubanja).
Rumeni kartoni: Akakpo; Struna, Djukić, Hadžić, Linić.

Triglav - Domžale                      0:4 (0:2)

Športni park, gledalcev 600, sodniki: Vinčić, Ul (oba Maribor) in Friš (Sladki vrh).
Strelci: 0:1 Vuk (15.), 0:2 Zec (26.), 0:3 Pekič (75.), 0:4 Knezović (87.).
Triglav: Pelko, Gaberšček, Burgar (od 46. Jelar), Al. Krcić, Dolžan, Sever, Jerkovič (od 46. Brajič), Najdenov, Košnik, Đurkovič (od 77. Dimitrov), Šušteršič.
Domžale: Vidmar, Elsner, Knezović, Zec, Apatič (od 35. Topić), Teinović, Drevenšek, Vuk, Horvat, Am. Krcić (od 46. Pekič), Zatkovič (od 66. Zadnikar).
Rumeni kartoni: Sever, Al. Krcić; Zec, Knezović.

Mura 05 - Nafta Lendava            0:2 (0:1)

Stadion v Fazaneriji, gledalcev 6500, sodniki: Skomina (Koper), Stančin (Ljubljana) in Vidali (Gračišče).
Strelca: 0:1 Lesjak (5.), 0:2 Zelko (63.).
Mura 05: Luk, Cipot, L. Sreš (od 59. Eterović), Bohar (od 86. Sprečo), Lotrič (od 66. Pavel), Horvat, Fajić, Janža, Kouter, Ošlaj, Maruško.
Nafta: Ajlec, Matjašec, Lesjak, Jerebic, Zelko (od 67. Polareczki), D. Sreš, Tomažič-Šeruga, Korošec, Levačič (od 63. Caban), V. Vinko (od 90. Vori), Vaš.
Rumeni kartoni: Kouter; Vaš, Zelko, Levačič, Matjašec, D. Sreš.

Olimpija Ljubljana - Hit Gorica    2:1 (1:1)

Stadion Stožice, gledalcev 400, sodniki: Mertik (Odranci), Vozlič (Rogaška Slatina) in Jovanovič (Celje).
Strelci: 0:1 N. Mevlja (7.), 1:1 Vršič (43.), 2:1 Anđelković (73.).
Olimpija: Džafić, Jović, Salkić, Škerjanc (od 59. Fink), Anđelković, Delamea Mlinar, Omladič, Vršič, Radujko, Čadikovski (od 71. Valenčič), Lovrečič (od 80. Ivelja).
Hit Gorica: Simčič, Zarifović, Kovačević, Vicente (od 85. Stojanović), Galešić, Buzeti, Plut (od 75. Arčon), N. Mevlja, M. Mevlja, A. Jogan, Rakušček (od 76. K. Jogan).
Rumeni kartoni: Čadikovski, Omladič, Jović; M. Mevlja, Galešić, Rakušček, N. Mevlja.

Tekst: NZS/MaK
Foto: Andreja Potočnik

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA