Primorci zmagali v Šiški
Olimpija je v 16. krogu Prve lige izgubila proti Luki Kopru z 0:1 (0:0).

Vodilni Koprčani so se pobrali po sploh prvem porazu v sezoni (proti Mariboru v prejšnjem krogu). Čeprav z igro, v kateri ni mogel pomagati kaznovani Pavlin, niso navdušili, so izkoristili eno prekinitev in minimalno prednost znali zadržati do konca.

Na drugi strani je Olimpija predvsem v prvem polčasu dominirala, toda dragocene priložnosti je prek Da Silve na lahek način zapravila in tako vpisala sedmi poraz sezone. Koper pa ima že deset zmag.

Po začetnem otipavanju so zeleno-beli - igrali so brez Filipovića in Tignja - vse bolj prevzemali pobudo. Le malo je manjkalo, da bi se jim ta obrestovala že v 12. minuti. Cimirotić je podal iz kota, Bonifacio je žogo z glavo podal v sredino kazenskega prostora, kjer je bil povsem sam Da Silva in takoj sprožil. Na golovi črti je zanesljiv zadetek preprečil Kovačević.

Olimpija je novo lepo priložnost imela v 31. minuti, ko je nevarno poskusil Škerjanc z roba kazenskega prostora, a le za malo zgrešil cilj. Koprčani pa so na drugi strani pokazali bore malo. Zaradi kazni je manjkal vplivni kapetan Pavlin (iz istega vzroka ni bilo Guberaca), še največ razburjenja je povzročil Karić, ki je v prvem polčasu kar dvakrat s komolcem na tla spravil Olimpijina nogometaša.

Posebej sporen je bil drugi prekršek, ko je nekdanji reprezentant kot zadnji nogometaš zaustavil prodirajočega Škerjanca, a za to dobil le rumen karton.

Čeprav v prvem polčasu niso pokazali praktično niti ene nevarne akcije, so Primorci na začetku drugega polčasa povedli. Karić je z leve strani izvedel prosti strel in podal v sredino, sredi nekoliko zmedene domače obrambe se je najbolje znašel Radujko in z glavo matiral mladega vratarja Olimpije Oblaka.

Trener domačih Robert Pevnik je hitro opravil vse tri menjave, toda igra Olimpije je bila kljub temu bolj bleda kot v prvem
polčasu. V 62. minuti so sicer gostitelji kljub ne ravno navdušujoči predstavi prišli do izjemne priložnosti za izenačenje. Spet se je pred vratarjem Nenezičem znašel Da Silva, toda koprski vratar je njegov prvi strel odbil, Brazilec pa je z novim poskusom zgrešil koprska vrata.

Po tem so "zmaji" znova prevzeli vajeti igre v svoje roke, toda prave nevarnosti za gostujoča vrata ni bilo. Koprčani pa so nekajkrat zapretili le s streli od daleč, nevarno sta merila tako Viler kot Brulc, a je Oblak dobro posredoval.

SORODNE NOVICE

DELI NA