Primorje niza zmage
Primorje je v 11. krogu Prve lige premagalo lendavsko Nafto s 4:2 (3:0).

Ajdovski nogometaši so po skalpu državnih prvakov iz Kopra v prejšnjem krogu danes ugnali še vodilno ekipo prvenstva Nafto.

Ta je hitro na igrišču ostala le z desetimi možmi, kar so rdeče-črni znali še kako unovčiti in že v prvem polčasu zabiti tri gole. S tretjo zmago v prvenstvu so na šestem mestu lestvice, imajo 12 točk, deset manj od Lendavčanov, ki so tako končali niz petih tekem brez poraza.

Tekma v Ajdovščini se je kmalu po začetku obrnila na domačo stran. Konstantin Vasiljev je resda že takoj po začetku tekme stresel okvir domačih vrat s prostega strela, toda v 11. minuti je Tomaž Murko na robu kazenskega prostora podrl Sašo Aleksandra Živca in si prislužil neposredni rdeč karton. Osem minut zatem je malo manjkalo, da bi gostitelji unovčili številčno prednost, saj je Timu Lo Duci veselje preprečila prečka.

Toda počasi so Ajdovci s pridom izkoristili več mož na zelenici. V 28. minuti so povedli z golom Dejana Marijanovića, ki je z volejem v mrežo pospravil žogo po podaji Darka Kremenoviča.

Prav slednji pa je bil glavni akter pri drugem golu, na 2:0 je v 42. minuti povišal s strelom z glavo. Odprto igro, polno priložnosti, pa je še pred koncem polčasa kronal Alen Ćoralić s tretjim zadetkom Primorja. Po podaji Saše Aleksandra Živca je zadel desni spodnji kot.

V drugem polčasu so bili v uvodu konkretnejši gosti, ki so lovili visok zaostanek. Najprej je znova močno sprožil Vasiljev, v 63. minuti pa je imel lepo priložnost Erdžan Bečiri, ki je iz ugodnega položaja z volejem streljal čez gol.

A v 70. minuti so Primorci svoje vodstvo znova povišali. Ante Tomić, ki je v igro vstopil v drugem polčasu, se je odločil za strel z roba kazenskega prostora nekoliko z leve strani in zadel nasprotni kot.

Štiri minute pozneje so se gola razveselili tudi gosti, ko je iz bližine odbito žogo v mrežo pospravil Slaviša Dvorančič, v 81. minuti pa so Prekmurci izvedli še hiter protinapad, ki ga je uspešno končal najboljši strelec lige Jože Benko in tako postavil končni izid kar dinamične tekme.

SORODNE NOVICE

  • 26.09.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Primorje - Nafta
    Prisluhnite izjavam s tekme 11. kroga Prve lige Primorje - Nafta.

DELI NA