Primorje prikovano na dno
Domžale so v 30. krogu Prve lige premagale ajdovsko Primorje z 1:0 (0:0).

Domžalski nogometaši so proti Ajdovcem vpisali pričakovano zmago, s katero so še naprej zanesljivo na drugem mestu prvenstvene lestvice. Junak tekme je bil Jernej Smukavec, ki je zabil edini gol na tekmi.

Domžale imajo na drugem mestu štiri točke prednosti pred Koprom, medtem ko so Ajdovci bolj ali manj odpisani, saj so z 18 porazi trdno zasidrani na zadnjem mestu. Za predzadnjim Triglavom zaostajajo za sedem točk.

Domžalčani so Ajdovce hitro potisnili na njihovo polovico in začeli vrstiti priložnosti. Kar trikrat je poskusil Damir Pekič, vendar je bil dvakrat premalo natančen, enkrat pa je žogo po njegovem strelu ustavil Domen Božjak.

V šesti minuti je do strela prišel tudi Juninho, ki je s pravo "bombo" zatresel prečko. Isti igralec je znova s 25 metrov sprožil v 18. minuti, takrat se je znova izkazal Božjak.

Ajdovci so prvič zapretili v 21. minuti, ko je sam pred domačega vratarja Darka Brljaka prišel Saša Aleksander Živec, a žoge ni spravil mimo domačega čuvaja mreže. Dve minuti zatem je Pekič z glavo na drugi strani zadel vratnico, v zadnjem delu prvega polčasa pa so imeli oboji še po nekaj polpriložnosti, a je ostalo pri 0:0.

V drugem polčasu je prvi zapretil Amer Jukan s strelom z 20 metrov v 52. minuti, deset minut pozneje pa je rdeče-črne znova rešil okvir vrat, takrat je prečko stresel Dalibor Teinović. Domačini so do vodstva prišli v 69. minuti, ko je po samostojnem prodoru zadel Jernej Smukavec, ki je imel priložnost tudi že v 66. minuti, ko je bil na mestu Božjak.

Ta se je izkazal tudi po strelu Ivana Knezovića v 73. minuti, domžalski vratar pa je bil uspešen po poskusu Danijela Dežmarja s 25 metrov v 77. minuti. V zadnjih minutah sta pri gostih poskušala rešiti, kar se je rešiti dalo, Almir Tanjič in Saša Božičič, toda niti njuni streli niso zadeli želenega cilja.

V 88. minuti bi lahko Smukavec še potrdil domačo zmago, saj je sam prišel pred vrata gostov, želel zadeti v daljši kot, a je žoga šla mimo vrat.

SORODNE NOVICE

  • 30.04.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Domžale-Primorje
    Oglejte si izjavi po tekmi 30. kroga Prve Lige Domžale-Primorje.

DELI NA