Primorski derbi Koprčanom
HIT Gorica je v 22. krogu Prve lige izgubila z Luko Koper z 1:2 (1:2).

Vodilni Koprčani so po neprepričljivi predstavi v prejšnjem krogu, ko so komaj izvlekli točko na Ptuju, v Novi Gorici spet bolje zaigrali. Bržčas predvsem zaradi vrnitve prvega moža obalnega ligaša v tej sezoni Pavlina. Ta se je vpisal tudi med strelce in bil zraven pri vseh nevarnejših akcijah Kopra.

Koprčani so že iz prve prekinitve povedli. Prosti udarec je z okrog 28 metrov z leve strani izvedel Pavlin, ki je skušal podati, a je žoga presenetila domačega vratarja Žilića in končala v desnem kotu. V 14. minuti se je v vlogi podajalca izkazal Božičič, ob levi vratnici pa je žogo v bližnji Žilićev kot preusmeril Brulc. Novogoričani so prevzeli pobudo in si v 28. minuti priigrali lepo priložnost, a je Cvijanović iz ugodnega položaja s 14 metrov meril preko gola.

Štiri minute pozneje se je koprska mreža le zatresla. Po kratki podaji Demirovića iz prostega udarca je Brečević z razdalje zadel notranji del desne vratnice, od koder se je žoga odbila v mrežo. Igra se je še naprej pretežno odvijala na gostujoči polovici, najbližje izenačenju pa je bil Demirović, ki je dobro izvedel prosti strel z 22 metrov, a se je Nenezič dovolj iztegnil in žogo izbil.

Tudi drugi polčas se je začel v znamenju Koprčanov, ki so v tretji minuti nadaljevanja zapravili lepo priložnost za izdatnejšo prednost. Po predložku Pavlina z desne strani je v gneči pred vrati žogo z glavo zadel Radujko, Novogoričane pa je rešila prečka. Po udarcu Božičića je Žilić žogo le kratko odbil, Brulc pa je iz bližine zgrešil. Pobudo so znova prevzeli belo-modri in v 58. minuti zamudili lepo priložnost za izenačenje.

Podal je Osterc, Demirović pa iz bližine z atraktivnim udarcem s peto zatresel bližnjo vratnico. Na drugi strani je nevarno zapretil Pavlin, a je meril mimo daljše vratnice. Nesporazuma Neneziča in Handanagića ni uspelo kaznovati Brečeviću, ki je preblago udaril po žogi. Novogoričani so se trudili, a jim izenačujočega gola ni uspelo doseči.

SORODNE NOVICE

DELI NA