Primorski derbi Koprčanom
Luka Koper je v 31. krogu Prve lige v Novi Gorici premagal HIT Gorico s 3:2 (2:2).

Koprčani so naredili še en velik korak k svojemu prvemu naslovu. Po današnji zmagi proti Gorici imajo pred Mariborom že 13 točk prednosti, kar pomeni, da si lahko svojo prvo zvezdico zagotovijo že v prihodnjem krogu.

Za to bi jim, denimo, "zadostoval" tudi poraz prihodnjem krogu v Velenju - ob predpostavki, da Maribor doma kloni pred Domžalami.

Dvoboj v Novi Gorici, kjer imata v tem delu sezone svoj domicil oba današnja tekmeca (v Kopru namreč prenavljajo Bonifiko), so bolje začeli Goričani, ki so že v tretji minuti izpeljali hiter protinapad, po katerem je do strela prišel Goran Galešić. Njegov strel je Ermin Hasič obranil, a žogo odbil le do Gorana Cvijanovića.

Ta je takoj sprožil proti vratom, kjer je žogo na golovi črti z roko zaustavil Amir Karič. Ta pa si za svoje dejanje ni prislužil rdečega kartona in zakrivil enajstmetrovke, saj je Cvijanović s svojim drugim strelom spravil žogo v mrežo. Po zadetku so terensko pobudo prevzeli "kanarčki" in v zadnjih minutah polčasa poskrbeli za popoln preobrat.

Najprej je v 39. minuti po podaji Mitje Vilerja z leve strani s strelom po tleh izenačil Dare Vršič, le nekaj trenutkov pozneje pa je Miran Pavlin našel nekdanjega člana goriške vrste Nebojšo Kovačeviča, ki je lepo stekel pred vratarja Vasjo Simčiča in ga rutinirano ukanil. A še pred koncem polčasa so domačini izenačili, ko se je Galešić lepo izognil prepovedanemu položaju in "iz prve" zadel za 2:2.

Koprčani so do novega vodstva prišli v 57. minuti, ko je žogo po Pavlinovi podaji z desne strani v svojo mrežo nespretno potisnil Domen Fratina. Tudi po zadetku so bili nevarnejši Koprčani, ki so posebej nevarno zapretili prek Vršiča (67.) in Kristijana Polovanca (73.), Novogoričani pa so v 76. minuti svoje napadalne namere pokazali prek Ivana Brečevića, nato pa še Darija Biščana. A vsi ti poskusi niso bili dovolj natančni, tako da je ostalo pri 3:2 za Koper.

SORODNE NOVICE

  • 17.04.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: Koper - Gorica
    Oglejte si izjavi po tekmi 31. kroga Prve lige Luka Koper - HIT Gorica.

DELI NA