Primorski derbi Kopru
HIT Gorica je v 4. krogu Prve lige doma z 1:2 (0:0) izgubila proti Luki Kopru.

Po izpadu ajdovskega Primorja v nižji rang tekmovanja so gledalci v Novi Gorici letos prvič gledali obračun preostalih dveh primorskih klubov. Statistika v prvem letošnjem dvoboju med novogoriškimi in koprskimi nogometaši je bila seveda kar precej na strani gostiteljev, ki so bili v dosedanjih 46 medsebojnih prvenstvenih tekmah uspešni 50-odstotno, Koper pa se je zmage veselil le na 12 tekmah.

Toda Koprčani so po treh krogih v Novo Gorico pripotovali kot vodilna ekipa prve slovenske lige z maksimalnim točkovnim izkupičkom, kar jim je dodatno dvignilo samozavest. Gostje so tako tudi prvi nevarno zapretili, ko je Kovačević v osmi minuti s strelom z glavo s kakšnih 15 metrov zadel le okvir Simčičevih vrat.

Gostitelji so na priložnost Koprčanov odgovorili z napadalno igro, toda brez pravega zaključka. Po dobrih 20 minutah igre so Koprčani vzpostavili ravnotežje na igrišču, postopoma pa tudi prevzemali pobudo. Bili so čedalje bolj nevarni, a so vse preveč poskušali s streli z razdalje, ki so kot po pravilu končali mimo cilja ali pa v rokah domačega vratarja.

To kar je bilo slutiti že v prvem delu, se je nato zgodilo takoj na začetku drugega. Koprčane je namreč Kovačević popeljal v vodstvo, potem ko je po strelu Pavlina iz ozadja pritekel na odbito žogo in jo s strelom z glavo iz bližine pospravil izza Simčičevega hrbta. Veselje koprske ekipe je trajalo kakšnih 20 minut, ko je iz prve resnejše akcije domačih nogometašev Osterc s silovitim volejem zadel za izenačenje.

A kot se je v nadaljevanju izkazalo, so imeli izbranci trenerja Okčića pred seboj le en cilj, da se s severne Primorske vrnejo z vsemi tremi točkami. Novemu vodstvu so bili gostje zelo blizu že v 75. minuti, ko je bila Fortuna močno na strani Novogoričanov. Žoga se je namreč po močnem strelu Radujka od prečnika odbila na golovo črto in končala v polju, Toda že v naslednji akciji je zablestel Pavlin, ki je domačo obrambo na čelu z vratarjem Simčičem ukanil neposredno z udarcem s kota.

Čeprav je bilo do konca še kar precej časa, se v zaključku tekme ni zgodilo nič pretresljivega. Koprčani so spretno branili svoja vrata, medtem ko gostitelji niso imeli niti moči niti navdiha, da bi iztržili vsaj neodločen izid. Gostje so tako dosegli še četrto zmago za ohranitev vodstva na prvenstveni lestvici, Novogoričani pa so še drugič morali priznati premoč tekmecu, oba poraza pa so doživeli na svojem igrišču.

SORODNE NOVICE

DELI NA