Primorski derbi brez golov

Koper - Gorica 0:0

* Stadion Bonifika, sodniki: Obrenović, Kovačič, Povšnar.
* Koper: Adam, Caimacov (od 68. Knežević), Cerovec, Dodlek, Guberac (od 82. Jelić Balta), Mittendorfer, Palčič, Pejić (od 57. Mišić), Spinelli (od 57. Vršič), Žužek, Mulahusejnović (od 82. Stevanović).
* Gorica: Likar, M. Kavčič, T. Kavčič, Mavretič, Nkama, Oyewusi (od 59. Hodžić), Paljk (od 59. Begić), Širok (od 59. Vipotnik), Zirdum, Colley (od 81. Velikonja), Cvijanović (od 81. Mlinarić).
* Rumeni kartoni: Dodlek, Caimacov, Guberac; Oyewusi.
* Rdeči karton: /.

Primorski obračun se je končal brez golov. Po njem Koper ostaja na petem, Gorica pa na zadnjem, desetem mestu v Prvi ligi Telekom Slovenije.

V prvem polčasu se je na Bonifiki odvila prava "nogometna uspavanka", obe ekipi sta igrali slabo in nepovezano in brez pravih priložnosti za gol. Pred goriškimi vrati je bilo še najbolj vroče v 29. minuti, ko je Argentinec Claudio Spinelli prodrl po desni strani in podal do Mateja Palčića, ki je streljal mimo levih vrat gostujočega vratarja Uroša Likarja.

Gosti so v prvem polčasu "zagrozili" le štiri minute kasneje, po ostrem predložku Angleža Lamina Colleyja pa je bil na pravem mestu domači vratar David Adam.

V začetku drugega polčasa se podoba na igrišču ni bistveno spremenila, nekaj več živahnosti je bilo od 64. minute naprej, ko je drugi rumeni karton prejel domači nogometaš Timotej Dodlek.

Igralci iz mesta vrtnic so le minuto kasneje izpeljali do tedaj najbolj nevarno akcijo, po strelu Matka Zirduma z 20 metrov je žoga spremenila smer in zadela vratnico.

Številčno oslabljeni gostitelji so v 66. minuti izpeljali bliskovit nasprotni napad, Nardina Mulahusejnovića, sicer prvega strelca Prve lige Telekom Slovenije, pa so le malenkosti ločile do 13. gola v sezoni.

V končnici tekme so imeli nogometaši iz Nove Gorice terensko premoč in jalovo napadali, Koprčani pa so uspešno branili. Še najbolj "vroče" je bilo pred njihovimi vrati v 86. in 90. minuti. Najprej je bil po predložku Tjaša Begića z leve strani strel Etiena Velikonje z glavo premalo močan, da bi presenetil dobro postavljenega Adama, v drugo pa so gosti zadeli še vratnico po strelu Vipotnika.

Ekipa iz Nove Gorice bo v prihodnjem krogu v petek, 31. aprila, gostila Muro, koprska pa dan kasneje Bravo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Koper - Gorica
    Sobotni večer bo minil v znamenju koprsko-goriškega spopada. Komu bo pripadel 82. primorski derbi?

DELI NA