Primorski derbi vrtnicam
Nogometaši HIT Gorice so v 6. krogu Prve lige premagali Primorje s 3:2 (1:1).

Novogoričani so pričakovano vknjižili nove tri točke. Ajdovsko Primorje, ki se je letos vrnilo v prvo ligo, se je v prvem polčasu in ob koncu drugega sicer zelo dobro upiralo domačinom, a ti so v prvi polovici drugega polčasa z dvema goloma odločili tekmo.

HIT Gorica ima po šestih tekmah tako osem točk, Primorja pa ostaja pri vsega dveh.

Tako pri Novogoričanih kot pri Ajdovcih je manjkalo nekaj nogometašev, ki bi sicer bržčas zagotovo dobili priložnost. Goričani so tako tekmo proti Ajdovcem začeli brez štirih, Primorje pa je v Novo Gorico dopotovalo kar brez šestih igralcev.

Kljub temu sta obe ekipi začeli z odprto igro, kar se je bolj obrestovalo domačim. Ti so v 14. minuti povedli z zadetkom Matije Široka, ki je s strelom z 20 metrov ugnal Domna Božjaka.

Pet minut pozneje so imeli domačini novo priložnost za vodstvo, vendar je veselje Sebastjanu Komelu, ki je streljal z leve strani, preprečil okvir vrat. Sicer pa so v teh trenutkih gostitelji povsem umirili igro, tako da razburljivih dogodkov ni bilo ravno na pretek.

V končnici polčasa pa so Ajdovci izenačili. Aris Zarifović je v kazenskem prostoru podrl Sašo Aleksandra Živca, enajstmetrovko pa je nato zanesljivo izvedel Dejan Marijanović.

Takoj po začetku drugega polčasa so domači prek Enesa Demirovića znova zadeli, izkušeni vezist je bil najspretnejši pred gostujočimi vrati. Primorje pa je bilo kmalu tudi blizu izenačenja. V 56. minuti je Simon Živec dobro izvedel prosti strel, domači vratar Vasja Simčič je žogo odbil v prečko, od koder se je odbila na golovo črto in nato končala v kotu.

V 64. minuti je poškodovanega Luko Volariča zamenjal Sandi Arčon in prav slednji je že dve minuti pozneje s strelom z leve strani in s pomočjo leve vratnice povišal novogoriško prednost na 3:1. Ajdovci so poskusili vse, da bi iztržili ugoden izid.

Prvi korak proti temu je bil drugi zadetek, ki ga je s strelom iz razdalje in ob "pomoči" enega domačih branilcev zabil Jaka Ihbeisheh. Kljub pritisku ob koncu tekme pa naslednjega koraka do izenačenja Primorju ni uspelo narediti, tako da so tri točke ostale doma.

SORODNE NOVICE

  • 21.08.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Gorica - Primorje
    Oglejte si izjave s tekme 6. kroga HIT Gorica - Primorje.

DELI NA