Primorski derbi vrtnicam
Hit Gorica je v 15. krogu Prve lige v Ajdovščini premagala Primorje z 2:0 (1:0).

Ajdovski nogometaši se v zadnjem času bolj kot z igro ukvarjajo z eksistenčnimi vprašanji.

V tem tednu so resda začasno prekinili stavko, po sredinem porazu v zaostali tekmi 13. kroga proti Kranjčanom z 0:3 pa so v današnjem domačem obračunu znova ostali praznih rok, saj so jih v lokalnem derbiju ugnali sosedi iz bližnje Nove Gorice, ki so med tednom izpadli v domačem pokalnem tekmovanju. Izločili so jih nogometaši drugoligaškega Interblocka.

V uvodnih minutah so gledalci videli obojestransko živahno predstavo brez izrazitih priložnosti za gol. Najbolj razburljivo je bilo v 15. minuti, ko je Željko Tomič pobegnil gostujočim branilcem in poslal uporaben predložek v kazenski prostor, kjer pa je bil Saša Aleksander Živec za las prepočasen.

Le dve minuti pozneje so se gola veselili igralci iz mesta vrtnic. Kot z leve strani je izvedel Enes Demirović, v skoku pa je bil najvišji Kris Jogan, ki je po strelu z glavo ukanil domačega vratarja Dawida Pietrzkiewicza.

Po prejetem golu je bila jalova pobuda na strani gostiteljev. Ti so v 32. minuti prek Ivana Grafa dosegli izenačujoči gol, vendar ga je glavni sodnik Peter Šart po posredovanju stranskega sodnika razveljavil, saj je bil dosežen iz nedovoljenega položaja. V končnici prvega polčasa so bili nekoliko bolj aktivni gostitelji, izrazitih priložnosti za gol pa si niso priigrali.

Drugi polčas - namesto glavnega sodnika Šarta je pravico delil četrti sodnik Vojko Goričan - so bolje pričeli gostitelji, medtem ko so se Goričani odločili za bolj obrambno taktiko.

Njihova dokaj strnjena obramba se je v resni preizkušnji prvič znašla v 51. minuti, ko je gostujoči vratar Vasja Simčič z velikimi težavami ukrotil strel z glavo Darka Kremenoviča. Isti igralec je le sedem minut pozneje sprožil močan strel s 23 metrov, Simčič pa je bil znova na pravem mestu.

V 62. minuti so Goričani "izgubili" enega igralca, nadomestni glavni sodnik je Arisu Zarifoviću pokazal drugi rumeni karton in pot v slačilnico. Številčno močnejši Ajdovci pa tega niso unovčili. Kremenović in Dejan Marijanovič sta resda zapravila dve lepi priložnosti, v 72. minuti pa so zaostajali z 0:2.

Režiser novogoriške akcije je bil znova Demirović, po njegovem prostem strelu se je v domačem kazenskem prostoru najbolje znašel Gregor Balažic in povišal na 2:0. Ajdovci se po drugem prejetem golu niso mogli "sestaviti" in vse tri točke so odšle v bližnjo Novo Gorico.

SORODNE NOVICE

  • 31.10.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Primorje - Gorica
    Oglejte si izjavi s tekme 15. kroga Prve lige Domžale - Rudar.

DELI NA