Primorski derbi vrtnicam
Primorje je v 33. krogu Prve lige doma izgubilo proti Hit Gorici z 2:3 (2:1).

Severnoprimorski derbi je postregel s kopico zadetkov, med njimi so bili tudi zelo lepi, a točke na tej tekmi niso bile "odločilnega" pomena za nikogar.

Gorica po eni strani praktično nima več možnosti za evropska tekmovanja, po drugi pa je v varnem zavetju sredine lestvice.

Zadnje Primorje pa ima kljub porazu še teoretične možnosti za osvojitev osmega mesta, toda čaka ga še boj za licenco v prihodnji tekmovalni sezoni.

Ajdovci so sicer na tekmi zadeli iz svoje prve akcije, po podaji Nevena Čuturila je z roba kazenskega prostora zadel Jaka Ihebisheh.

Le štiri minute zatem so belo-modri izenačili, ko je slabo izbijal Almir Tanjič, žogo pa je nato s "škarjicami" v mrežo poslal Miha Mevlja. Po teh zadetkih se je igral spet malce umirila, a domači navijači so znova skočili na noge v 39. minuti. Vnovič je bil v glavni vlogi Ihbeisheh, ki je preigral tri gostujoče igralce, prišel pred Vasjo Simčiča in ukanil še njega.

Drugi polčas so bolje začeli Novogoričani in v 50. minuti izenačili. Saša Božičič je v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Gorana Galešića, zato je sodnik Vojko Goričan dosodil najstrožjo kazen, ki jo je zanesljivo izvedel Enes Demirović.

Ta je osem minut pozneje z globinsko podajo lepo našel Gorana Galešića, ki je prvič na tekmo Gorico popeljal v vodstvo. Ajdovci so v nekaj nadaljnjih obdobjih tekme skušali vršiti pritisk na Gorico, ki pa je bila v tem delu boljši tekmec in zasluženo slavila.

SORODNE NOVICE

  • 11.05.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Primorje - Gorica
    Oglejte si izjavi po tekmi 33. kroga Prve Lige Primorje - Gorica.

DELI NA