29.11.2022 | Prva liga Telemach
Primorski dvoboj brez zmagovalca

Gorica - Tabor Sežana 1:1 (0:1)

* Športni park Nova Gorica, sodniki: Obrenović, Gabrovec, Pospeh.
* Strelca: 0:1 Ovsenek (7.), 1:1 Vekić (52.).
* Gorica: Likar, Ankrah, Urbančič, Mevlja (od 87. Cerovec), Agić, Krajnc (od 75. Marinič), Hrka (od 65. Bešir), Jukić, Širok, Velikonja (od 75. Ahmetaj), Vekić (od 87. Iličić).
* Tabor Sežana: Koprivec, Kouao (od 65. Isacye), Briški, Zeljković, Korošec, Živulić, Stanković, Ovsenek, Coba (od 43. Khali), Ndzengue (od 87. El Afgani), Letaj.
* Rumeni kartoni: Mevlja, Krajnc; Ndengue, Khali, Coba, Kouao, El Afgani.
* Rdeč karton: /

Nadaljevanje nogometnega prvenstva po reprezentančnem premoru sta začeli ekipi z dna lestvice. Pred današnjim obračunom so bili ob enakem točkovnem izkupičku zaradi boljše razlike v zadetkih v prednosti Goričani. Po koncu tekme se stanje na lestvici ni spremenilo, saj sta si ekipi plen razdelili in tako obe ostajata na predzadnjem in zadnjem mestu, še vedno pa so spredaj Goričani.

Čeprav so imeli domači na celi tekmi premoč in tudi več strelov na gol, pa so do prednosti prišli igralci sežanskega kluba. Bistven dogodek prvega polčasa se je zgodil že v sedmi minuti, ko je Žiga Ovsenek po natančni podaji z leve strani sprejel žogo na robu kazenskega prostora in močno udaril, po njegovem natančnem strelu pa je žoga končala v zgodnjem kotu vrat Uroša Likarja.

A tudi odgovor Goričanov v drugem polčasu je bil hiter. Že v 52. minuti je namreč Luka Vekić, tokrat eden najbolj aktivnih in nevarnih pri modro-belih, poskrbel za še en atraktiven zadetek. Žogo je ustavil na robu kazenskega prostora, nato pa z desne strani močno udaril in tudi Jan Koprivec jo je lahko le nemočno pospremil na poti v svojo mrežo.

Po izenačujočem zadetku so več pokazali Goričani. Iskali so popoln preobrat, najlepšo priložnost je imel Jošt Urbančič, ko je v 68. minuti dobro vtekel v kazenski prostor, nekoliko slabše pa streljal s kakšnih osmih metrov.

Pri gostih je imel dve polpriložnosti Nabil Khali, a Likar ni imel veliko dela.

Ob koncu rednega dela pa bi lahko Urbančič celo poskrbel za zmago Gorice, toda po njegovem predložku skorajda iz mrtvega kota z leve strani je žoga oplazila prečko in se odbila v polje.

V 18. krogu bosta danes igrala še Maribor in Bravo, v sredo bosta tekmi Kalcer Radomlje - Domžale in Koper - Mura, v četrtek bo obračun vodilne Olimpije in trenutno drugih Celjanov.

Današnja tekmeca pa naslednji tekmi 19. kroga čakata 6. decembra, ko bo Gorica gostila Bravo, ter 7. decembra, ko bodo Sežanci gostovali v Kopru.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.11.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Gorica - Tabor
    Prva liga Telemach se po novembrskem premoru nadaljuje z zadnjim krogom druge četrtine prvenstva. S primorskim obračunom ga bosta odprla Gorica in Tabor, ki sta z 11 točkami na dnu lestvice.

DELI NA