Prva
Rudar je v 2. krogu Prve lige doma visoko premagal Triglav s 5:0 (2:0).

Velenjčani so po porazu v uvodnem krogu proti Domžalam danes vso jezo stresli nad Kranjčane in zadovoljili domače gledalce.

Večji del tekme so bili boljši tekmec in zasluženo prišli do prvih treh točk v novem prvenstvu.

Na drugi strani je Triglav v Velenje dopotoval z lepo popotnico - zmagama proti Nafti v prvenstvu in Wolfsburgu na prijateljski tekmi -, toda nocoj mu kljub nekaj nevarnim akcijam ni preostalo nič drugega, kot čestitati tekmecu za zasluženo, visoko zmago.

Tekma v Velenju se je začela z 20-minutno zamudo, saj je bilo po nalivu na igrišču precej vode. Na razmere so se prej prilagodili Kranjčani, ki so prek Dejana Dimitrova zapretili že v prvi minuti. Toda po začetnem naletu gostov so se prebudili tudi domači, vzpostavili ravnotežje, gledalci pa so lahko videli tudi nekaj strelov proti vratom na obeh straneh.

Velenjčani pa so vse bolj prevladovali, kljub temu, da igra na trenutke ni bila prav všečna, in v 27. minuti povedli. Damjan Trifković, ki je bil zelo razpoložen za igro, je s strani podal pred gol, kjer se je znašel Luka Majcen in žogo z glavo poslal v kranjsko mrežo. Prednost gostiteljev je v 39. minuti podvojil Rajko Rotman, ki je zadel z močnim strelom z več kot 30 metrov.

Drugi polčas se je začel s precej manj razburljivo igro, obe ekipi sta delali tudi veliko napak pri podajah, tako da priložnosti ni bilo veliko. Toda to se je spremenilo v 69. minuti, ko so Velenjčani še povečali prednost. Po kotu je do žoge prišel rezervist Dejan Purišić in jo poslal v zgornji desni kot.

Tekma je bila dokončno odločena v 72. minuti, ko je Nikola Tolimir z glavo po prostem strelu zabil za 4:0. Tudi po zadetku so "knapi" pritiskali, želeli doseči še peti gol in ga tudi zabili v 86. minuti, ko je v kazenskem prostoru povsem osamljeni Sebastjan Berko brez težav ukanil Žana Pelka.

Rudar bo v prihodnjem krogu gostoval v Mariboru, Triglav pa bo gostil Domžale.

SORODNE NOVICE

  • 24.07.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Rudar - Triglav
    Oglejte si izjavi s tekme 2. kroga Prve lige Rudar - Triglav.

DELI NA