Prva zmaga Olimpije
Olimpija je v 3. krogu Prve lige premagala Hit Gorico z 2:1 (1:1).

Ljubljančani so po porazu in neodločenem izidu končno dočakali tudi prvo zmago v tem prvenstvu. Zmaga je dobra popotnica pred četrtkovo povratno tekmo kvalifikacij evropske lige na Dunaju, vendar so se morali zeleno-beli zanjo precej potruditi.

Mož odločitve je bil srednji branilec Milan Anđelković, ki je zabil zmagoviti gol.

Tekma se ni začela dobro za ljubljansko moštvo. Že v sedmi minuti je Nejc Mevlja z glavo zadel po prostem strelu Gorana Galešića, v 12. minuti, ko so imeli zeleno-beli imenitno priložnost za takojšnje izenačenje, pa je Dare Vršič zapravil strel z bele točke po prekršku Mihe Mevlje nad Vršičem. Že minuto pred tem je Aneju Lovrečiču veselje ob miočnem strelu z razdalje preprečila prečka.

Sledilo je zatišje, ki sta ga s streloma proti vratom za trenutek prekinila William Frabnklin Vicente in Vito Plut v 17. oziroma 28. minuti, ostalo pa je pri minimalnem vodstvu Novogoričanov. Maloštevilni domači navijači so ob neučinkoviti igri zeleno-belih hitro začeli nezadovoljstvo izražati z žvižgi, trener Dušan Kosić pa je kmalu na ogrevanje poslal trojico nogometašev.

V 43. minuti so gostitelji vendarle izenačili - za nameček po izvrstni akciji. Vršič je podal žogo do Dragana Čadikovskega, ta mu jo je takoj vrnil nazaj s peto, ideolog ljubljanske igre pa je nato s strelom iz prve zadel zgornji levi kot novogoriških vrat.

Začetek drugega polčasa je bil bistveno manj zanimov kot uvod v prvega, saj ekipi dolgo nista sprožili omembe vrednega strela proti vratom. Kosić je domač napad skušal poživiti z mladima Maticem Finkom in Filipom Valenčičem, a v 73. minuti niso bili Olimpijini "ofenzivci" tisti, ki so priigrali vodstvo svoji ekipi, temveč je za 2:1 po kotu s svojim drugim strelom zapored zadel branilec Milan Anđelković.

Olimpija je imela po golu pobudo, gosti pa so v napad poklicali Krisa Jogana in imeli v 87. minuti lepo priložnost za izenačenje, a je Goran Galešić zgrešil z 18 metrov, tako da se je na koncu treh točk veselila Olimpija.

SORODNE NOVICE

  • 30.07.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Olimpija - Gorica
    Oglejte si izjavi s tekme 3. kroga Prve lige Olimpija - Gorica.

DELI NA