Prva zmaga doma
Interblock je v 7. krogu Prve lige doma premagal HIT Gorico s 3:1 (1:0).

Bo Interblock končno zabeležil prvo zmago na domačem igrišču (prej je v Šiški sicer premagal Olimpijo, ki pa je bila na tekmi prvega kroga gostitelj), ali bo Gorica nadaljevala dobre predstave na gostovanjih, na katerih je v treh tekmah osvojila vseh šest točk?

To so se spraševali maloštevilni gledalci, ki so si v oblačnem, a zaradi temperature primernem vremenu za igro, prišli ogledat moštvi s sredine prvenstvene razpredelnice. A najbrž jim ni bilo žal, saj so videli solidno predstavo z veliko zanimivimi dogodki in štirimi goli, z nekaj več zbranosti pred tekmečevimi vrati pa bi bilo lahko zadetkov še več.

Ljubljančani, sicer vnovič oslabljeni (že tako širokemu seznamu poškodovanih se je priključil še Ermin Raković), so tekmo začeli podjetno, po prvem golu sicer prepustili pobudo gostom, kljub temu pa so bili ves čas nevarnejši. Največ zaslug za tretjo letošnjo zmago Interblocka ima srbski napadalec Vladimir Milenković, ki je dosegel dva gola, sodeloval pa je tudi pri tretjem.

Svoje je pri golih Ljubljančanov dodal tudi Milenkovičev rojak Dragan Žilić, vratar Hita Gorice, ki bi lahko vsaj pri drugem in tretjem golu bolje posredoval.

Gostiteljem se je prva priložnost ponudila že v tretji minuti, ko se je po podaji Dejana Gerića z desne strani Kamerunec Enow Juvette Tabot v gneči v kazenskem prostoru dobro znašel, toda njegov strel je Žilić odbil, odbite žoge pa domači niso znali spraviti v mrežo.

Zato pa so se lahko domači navijači veselili v 16. minuti, ko se je Milenković odločil za strel z več kot 20 metrov, žoga je končala v desnem zgornjem kotu goriških vrat. Pravi evrogol.

Samo štiri minute pozneje je Milenković prodrl po desni strani, podal žogo v sredino, kjer je z glavo poskusil Dejan Zadnikar, a je bil njegov strel preblag. Gosti so v prvem delu svoje priložnosti iskali iz prekinitev, po eni izmed njih so bili tudi blizu izenačenja. Po podaji Admirja Kršića je bil v kazenskem prostoru najvišji Bojan Đukić, ki ga je žoga zadela v hrbet in se odbila v prečko.

Tekma se je odločila na začetku drugega dela. V 47. minuti je Milenkovič s skoraj 30 metrov močno izvedel prosti strel, žoga pa je pod vratarjem zletela v mrežo. S skoraj istega mesta je Srb izvedel prosti strel tudi tri minute pozneje. Tokrat je Žilić žogo vendarle odbil, a le do Zadnikarja, ki mu je ni bilo težko potisniti v mrežo. Z vodstvom s 3:0 je bil zmagovalec praktično odločen, čeprav se Goričani niso predajali.

Etien Velikonja je po lepi podaji Milana Osterca v 54. minuti s strelom z glavo izid znižal, toda več varovancem Mirana Srebrniča ni uspelo. Prav Velikonja je imel do konca tekme še dve priložnosti, dvakrat je bil nenatančen Đukić, a še večjo nezbranost pri zaključku akcij je na drugi strani kazal Josip Iličić, ki se je nekajkrat znašel v ugodnem položaju, a več kot prečke ni zadel.

SORODNE NOVICE

DELI NA