Prva zmaga za Koprčane
Triglav je v 8. krogu Prve lige na domačem igrišču izgubil z Luko Koper z 0:3 (0:1).

Koprska ekipa v uvodnih sedmih tekmah ni okusila slasti zmage, v gorenjski metropoli pa je prebila led ter po štirih neodločenih izidih in treh porazih vknjižila prve tri točke.

Z današnjo zmago je zadnje mesto prepustila lendavski Nafti, kranjska ekipa, ki je med tednom izpadla tudi v pokalnem tekmovanju, potem ko jo je na domačem igrišču izločila celjska zasedba, pa je s petega zdrsnila na šesto mesto.

Okoli 500 gledalcev je v prvi polovici prvega polčasa gledalo zelo povprečno in nezanimivo predstavo. Igra je v glavnem potekala med obema kazenskima prostoroma, šele v drugi polovici prvega dela pa so igralci obeh ekip zaigrali malce bolj energično in si priigrali nekaj (pol)priložnosti. Končnica je bila vendarle v znamenju igralcev z Obale, ki so tik pred odhodom v slačilnico prek Bojana Đukića povedli z 1:0.

Izbranci gostujočega trenerja Milivoja Bračuna so odlično odprli drugi polčas in že v 50. minuti povišali vodstvo na 2:0. Najprej je strel Davorja Bagarića zaustavila vratnica, na pravem mestu pa se je znašel Davor Bubanja, ki je žogo z glavo spravil na pravo mesto. Kranjčani so v nadaljevanju skušali preobrniti potek tekme in imeli jalovo premoč, saj so bili premalo konkretni za dobro organizirane Koprčane, ki so izpeljali tudi kakšno obetavno akcijo.

Gorenjske sanje po morebitnem preobratu so se razblinile v 71. minuti, ko je po prostem strelu Srebrenka Posavca žoga zadela Alena Čoralića in končala za hrbtom presenečenega domačega vratarja Mihe Gracarja. Koprčani so imeli v zadnjih dvajsetih minutah vajeti igre v svojih nogah, dvoboj pa brez večjih težav pripeljali do srečnega konca.

SORODNE NOVICE

  • 11.09.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Triglav - Koper
    Oglejte si izjavi s tekme 8. kroga Prve lige Triglav - Koper.

DELI NA