Prvak začel z zmago
Luka Koper je v uvodnem krogu nove sezone Prve lige v Novi Gorici premagal Primorje s 4:1 (2:0).

Čeprav so v medsebojnih dvobojih Ajdovci še vedno precej boljši od Koprčanov, pa so bili danes v nesporni vlogi favorita nogometaši z Obale. Nenazadnje so Ajdovci prišli iz druge lige, imajo pa tudi veliko finančnih in kadrovskih težav, na drugi strani pa je Koper slovenski prvak.

Vlogo favorita so izbranci Nedžada Okčića tudi upravičili in prišli do pričakovane in lahke zmage proti povsem razglašenim rdeče-črnim.

Koprčani so imeli pričakovano niti igre v svojih rokah. Več so bili pri žogi, bili so tudi nevarnejši, vendar ajdovske mreže v prve pol ure vseeno niso zatresli. A že v 32. minuti je tudi za to poskrbel Mitja Brulc.

Nebojša Kovačević je v kazenskem prostoru prišel do žoge in jo poslal proti vratom. Zadetek mu je preprečila vratnica, toda do odbite žoge je prišel Brulc in jo zlahka poslal za hrbet Domna Božjaka.

Le tri minute zatem so Koprčani podvojili prednost. Izpeljali so hiter protinapad, v katerem je sodelovalo kar pet Koprčanov, v obrambo pa so stekli le štirje Ajdovci. Prostor na levi strani je izkoristil Danijel Marčeta, ki je z roba kazenskega prostora povsem neoviran streljal in zadel v nasprotni kot vrat Primorja. Ajdovci so bili še najnevarnejši v 41. minuti, ko je poskusil Jaka Ihbeisheh, a je bil Ermin Hasić na mestu.

Zmago so Koprčani potrdili v 59. minuti, ko je Brulc na robu kazenskega prostora sprejel žogo po globinski podaji, naredil še korak ali dva proti vratom in z močnim strelom pod prečko povišal na 3:0. V 72. minuti so Ajdovci zapretili prek Saše Aleksandra Živca, ki pa je bil z 18 metrov malce premalo natančen.

Že v naslednjem napadu je bil Amir Karič spretnejši od Marka Božiča, prišel sam pred Božjaka in ga tudi premagal. Častni gol so Ajdovci zabili v 75. minuti, ko je Alen Ćoralić močno sprožil od daleč, Hasić je žogo odbil, a le do Darka Kremenoviča, ki je iz bližine zadel.

SORODNE NOVICE

  • 16.07.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Koper - Primorje
    Prisluhnite izjavam, ki sta jih po tekmi 1. kroga Prve lige Luka Koper - Primorje.

DELI NA