Prvi poraz Domžal

Domžale so v 6. krogu Prve lige izgubile proti Hitu Gorici z 0:3 (0:0).

Zdesetkane in hitro številčno oslabljene Domžale so po treh zmagah in dveh neodločenih izidih doživele prvi poraz v sezoni. Deset Domžalčanov je po izključitvi Luke Elsnerja v igri dolgo držal vratar Nejc Vidmar, a niti on ni mogel preprečiti zasluženega slavja Primorcev.

Gorica je vpisala tretjo zmago sezone in se le na točko približala današnjemu tekmecu.

Domžalčani tudi tokrat niso nastopili v popolni postavi, zaradi poškodb ni bilo Blaža Brezovačkega, Dejana Gerića, Darka Topića, Nika Cimpriča, Darka Zeca in Ivana Knezovića, tako da je trener Darko Birjukov od prve minute priložnost ponudil debitantu v prvoligaški konkurenci, šele 16-letnemu Juretu Balkovcu. Za nameček je že v 13. minuti z igrišča moral Luka Elsner, ki je kot zadnji igralec napravil prekršek nad Vitom Plutom in si prislužil rdeč karton.

Domžale so sicer dobro začele in si prek Damirja Pekiča, ki je v tretji minuti meril čez gol, in Marka Drevenška, ki je v osmi minuti s prostega strela s 35 metrov namučil Vasjo Simčiča, priigrali priložnosti. Toda zatem se je igra malce nagnila na novogoriško stran, posledica tega je bila tudi izključitev Elsnerja.

Primorci so nevarno pretili v osmi in 11. minuti - obakrat je veselje Dejanu Žigonu preprečil Nejc Vidmar -, v 15. minuti pa se je sam pred domžalskim vratarjem znašel še William Franklin Vicente, Vidmar pa je spet izvrstno posredoval. Kljub številčni prednosti pa Novogoričanom ni uspelo nadgraditi z vodstvom, blizu njega so bili znova v 45. minuti, ko je Plut s peto le za nekaj centimetrov zgrešil cilj.

V drugem polčasu so najprej zapretili prek Drevenška in Mitje Zatkoviča, pozneje še prek Pekiča, v 59. minuti pa so prvo nevarno akcijo izpeljali Novogoričani - ti so razumljivo imeli pobudo, a jim ni uspelo prebiti doslej najboljše obrambe v ligi -, ko je odlični Vidmar ustavil poskus Vicenteja z roba kazenskega prostora, nato pa v 65. minuti še strela Gorana Galešića in Žigona.

V 74. minuti pa je Vidmar pokvaril vse dobro delo v prejšnjem delu igre. Po kotu Galešića je slabo ocenil let žoge, predenj je prišel Aris Zarifović in z glavo brez težav zadel v prazno mrežo. Le pet minut pozneje je bilo že 2:0 za Goričane. Vicente je lepo prodrl v kazenski prostor, podal osamljenemu Plutu, ki je brez težav povišal prednost. Tik pred koncem tekme je Vidmar v kazenskem prostoru podrl Vicenteja, glavni sodnik je izključil domžalskega vratarja in dosodil enajstmetrovko. To je - ob Laminu Diallu v vratih - uspešno izvedel Galešić.

SORODNE NOVICE

  • 20.08.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Domžale - Gorica
    Oglejte si izjavi s tekme 6. kroga Prve lige Domžale - Gorica.

DELI NA