Prvi poraz Koprčanov
Luka Koper je v 15. krogu Prve lige izgubila proti Mariboru z 1:3 (1:2).

Vodilni na lestvici državnega prvenstva Koprčani so pred domačimi gledalci vknjižili prvi letošnji poraz v prvenstvu, potem ko so jih s 3:1 ugnali Mariborčani. Slednji so po zaostanku z 0:1 hitro nadoknadili zaostanek in se na Bonifiki upravičeno veselili treh točk.

Koprčani so sicer hitro pritisnili na goste s Štajerske, ko je Pavlin z močnim strelom s kakih 17 metrov že v drugi minuti zagrozil Pridigarju. V peti minuti so s prostega strela Mariborčani streljali mimo vrat, pet minut pozneje pa je goste po podobni akciji rešila vratnica.

Jelić je v 12. minuti iz obrata streljal mimo vrat, poskus Popovića, ki je lepo pobegnil mariborski obrambi, pa je Nenezić v 16. minuti ubranil. Sledile so koprske minute, ki so se v 21. minuti po zaslugi Nebojše Kovačevića končale z vodstvom domačih z 1:0.

A veselje domačih navijačev ni trajalo dolgo. Spretni kapetan Mariborčanov Tavares je v 21. minuti na robu kazenskega prostora gostiteljev lepo preigral tri koprske branilce in nato za izenačenje na 1:1 še vratarja Nenezića. Dve minuti kasneje je s kakih 28 metrov presenetil še Bačinović, domači vratar je bil nemočen.

V 43. minuti so se zmedli mariborski branilci, a je Pavlinov strel letel mimo desne vratnice. V sodnikovem podaljšku je Struna v kazenskem prostoru nepravilno ustavljal Tavaresa, ga vlekel za majico, Brazilec je padel, glavni sodnik
pa je rumeni karton pokazal mariborskemu napadalcu.

V drugem polčasu je v uvodnih minutah sledila medla igra na obeh straneh, nato pa so se spet prebudili gostje. V 60. minuti je prodor Mertlja v kazenskem prostoru s prekrškom ustavil Karić, sodnik pa je pokazal belo točko za Mariborčane. Enajstmetrovko je uspešno izvedel Jelić. Odločil se je za udarec v levi kot, Nenezič se je žoge dotaknil, a močan strel
je po odboju vseeno končal pod prečko domačega vratarja.

Na drugi strani so tri minute zatem najstrožjo kazen zahtevali še gostitelji, ko je Guberac obležal na tleh, a protest se je končal z rumenim kartonom za Pavlina. V 71. minuti je Nenezič poskus Tavaresa odbil v kot. V zadnjih 20 minutah so gostitelji strnili vrste in Štajercem nevarno dihali za ovratnik.

V 77. minuti je Pavlin dobro meril z 18 metrov, a je Pridigar žogo odbil v kot. Gostitelji bi lahko izid znižali v 88. minuti, ko je Pridigar nevarno posredoval pri dolgi žogi v kazenski prostor proti Brulcu, zakrivil enajstmetrovko in pri tem dobil rumeni
karton. Žogo z bele točke je Polovanec poslal mimo desne vratnice

SORODNE NOVICE

DELI NA