Prvi remi za oba
Olimpija in Hit Gorica sta se v 11. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

Olimpija je imela do tekme za sabo niz treh zaporednih zmag, Gorica pa kar sedmih porazov. Oboji so svoji seriji prekinili s sploh prvim neodločenim izidom v sezoni. Sprva je sicer bolje kazalo domačim, ki so imeli že od 26. minute na igrišču igralca več, toda belo-modri so tokrat pokazali veliko volje in se na koncu zasluženo veselili "ljubljanske" točke.

Čeprav sta ekipi na lestvici precej narazen, se to uvodoma ni poznalo. Dejstvo je, da je bila favorizirana Olimpija nevarnejša pri zaključnih strelih, zapretili so predvsem Ibraimi v drugi, Cimirotić v 17. in Dugolin v 21. minuti, toda v polju Goričani, med katere je trener Vladan Mladenović po sredinem porazu proti Mariboru spet vključil izkušena
Osterca in Demirovića, niso bili podrejeni.

Vsaj številčno razmerje moči se je spremenilo v 26. minuti, ko je rdeč karton zaradi prekrška nad prodirajočim Škerjancem in glasnih protestov proti sodniku Vinčiču, ki je dosodil najstrožjo kazen, dobil Balažic. Cimirotić bi takoj lahko unovčil številčno prednost, toda žoga po njegovem strelu z bele točke je zletela mimo desne vratnice vrat vratarja Žilića. Čeprav z možem manj, pa so Novogoričani v 32. minuti prek Velikonje vseeno prišli do svoje dotlej najlepše priložnosti, ko je zadetek Velikonji ob strelu z glavo preprečil Oblak.

Belo-modra obramba je vendarle kapitulirala v 35. minuti, ko so zeleno-beli izpeljali bliskovit protinapad. Tega je na veselje domačih navijačev uspešno zaključil Cimirotić in se tako odkupil za zgrešeno enajstmetrovko. Olimpija, ki je bila v nadaljevanju najbolj nevarna prav v protinapadih, bi v 45. minuti lahko podvojila prednost, toda Tiganj, ki se je po Cimirotićevi podaji znašel iz oči v oči z Žilićem, je zgrešil gol.

Ljubljančani so drugi polčas kljub številčni premoči začeli zelo medlo, pobudo pa ob minimalnem vodstvu prepustili Goričanom. Ti so ponujeno "vzeli". Velikonja je najprej zapretil v 54. minuti, ko je Oblak obranil njegov strel, le minuto pozneje pa se je odbita žoga po prostem strelu znašla prav pri mladem goriškem strelcu, ki je izid iz bližine izenačil. Slabe minute gostiteljev bi lahko v 57. minuti kaznoval še Osterc, toda mladi ljubljanski vratar se je izkazal.

Veliko sreče so imeli Ljubljančani tudi v 66. minuti, saj je po lepi akciji Kršić z roba kazenskega prostora zadel "le" vratnico. Šele ta akcija je predramila domače nogometaše, ki so počasi začeli vršiti pritisk proti vratom Primorcev, a hkrati z enim očesom le morali paziti na razigrana Osterca in Velikonjo. Toda ne enim ne drugim ni več uspelo zatresti mreže, tako da sta si ekipi zasluženo razdelili točke.

SORODNE NOVICE

DELI NA