Ptujčani nizajo poraze
CM Celje je v 21. krogu Prve lige premagalo Labod Dravo s 3:0 (2:0).

Celjani so po visoki zmagi v Domžalah tokrat na domačem igrišču odpravili še Dravo in se točkovno izenačili s četrtouvrščenimi Mariborčani. Današnji dvoboj sta odločila začetek in konec prvega polčasa, veliko prstov pri zmagi Celjanov pa je imela - roko na srce - tudi neučinkovitost ptujskih napadalcev, predvsem v prvih 45 minutah. Drava se je z 11. porazom še utrdila na zadnjem mestu prvenstvene lestvice.

Tekma se še dobro ni začela, ko so na začetku podjetnejši Celjani povedli. Celjski kapetan Rep se je odločil za strel s 25 metrov in zatresel mrežo Drave. Kmalu po prejetem golu so gosti vzpostavili ravnotežje, Ogu pa je nato celo zatresel vratnico. Čeprav so bili tudi v nadaljevanju gosti nevarnejši, saj so imeli še kar nekaj priložnosti za izenačenje (med drugim je Ekpokiju zadetek na golovi črti preprečil Milan Andjelković), so bili domačini tisti, ki so spet zadeli.

Vse zgrešene poskuse Drave, vključno s Kelenčevim v 38. minuti, je kaznoval Duspara. V obdobju izrazite premoči gostov so domačini izpeljali protinapad, Duspara pa ga je tudi učinkovito zaključil. Takoj po drugem celjskem zadetku bi Ogu lahko znižal zaostanek, vendar se je Mujčinović izkazal.

V drugem polčasu so po nekaj menjavah pobudo prevzeli Celjani in na trenutke močno pritisnili proti gostujočim vratom. Še posebej med 70. in 75. minuto, ko so tudi povišali vodstvo in odločili zmagovalca.

Krivec za dokončno celjsko slavje pa je bil kar ptujski branilec Žilić, ki je zatresel lastno mrežo. Blizu častnega zadetka je bil Matjašič v 86. minuti, ko se je znašel sam pred Mujčinovićem, vendar je bil celjski čuvaj mreže uspešnejši.

SORODNE NOVICE

DELI NA