Ptujčani spet brez točk
Labod Drava je v 30. krogu Prve lige izgubila proti CM Celju z 0:1 (0:0).

Ptujčani kljub nekaterim uglednim okrepitvam pred spomladanskim delom očitno ne bodo dočakali obstanka med slovensko nogometno elito.

Danes so imeli priložnost, da bi se z zmago predzadnjemu Interblocku približali na tri točke, vendar jim to kljub igralcu več, ki so ga imeli od 75. minute, ni uspelo.

Še več, v izdihljajih tekme so Celjani prišli do zmagovitega zadetka, ki jim začasno zagotavlja četrto mesto na lestvici.

Domačini so začeli dobro in že v četrti minuti je John Oguchukwu Ogu s 25 metrov stresel prečko. Gosti so odgovorili v 12. minuti, ko je Slaviša Dvorančič zgrešil cilj iz neposredne bližine, minuto pozneje pa je domačega vratarja Gregorja Finka namučil Rajko Rep.

Sicer pa sta tudi v nadaljevanju obe ekipi pokazali kar veliko želje po golu, toda pravih priložnosti kljub temu gledalci niso videli. Šele v 42. minuti je nevarnejši strel uspelo sprožiti Matjažu Lundru s 25 metrov, a je žoga pristala le na golovi mreži.

Prvo lepšo priložnost v drugem polčasu je zapravil Dvorančič, ki je v 53. minuti popolnoma sam z osmih metrov zgrešil cilj, v 56. minuti pa so imeli tudi domačini izjemno priložnost, ko se je sam pred Amelom Mujčinovičem znašel Marko Trojak, vendar je bil celjski vratar uspešnejši, tako kot ob poskusu Zorana Pavloviča iz razdalje.

Veliko sreče so imeli domači v 69. minuti, ko je Rep po samostojni akciji žogo z roba kazenskega prostora poslal v prečko. Takoj zatem pa si je Mario Močič privoščil neumnost, ko je ob robu igrišča udaril Klemna Medveda in posledično dobil rdeč karton.

A domačini številčne prednosti nikakor niso znali unovčiti. Še več, tekmecem so celo dovolili zadetek, ki je na koncu tudi odločil tekmo. V 89. minuti so Celjani izpeljali hitro akcijo, v kateri je po levi strani prodrl Roman Bezjak in podal pred domača vrata, kjer je bil najspretnejši Domagoj Duspara.

SORODNE NOVICE

  • 11.04.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: Drava - Celje
    Oglejte si izjave po tekmi 30. kroga Prve lige Labod Drava - CM Celje.

DELI NA