Ptujčani ugnali Domžale
Labod Drava je v 10. krogu Prve lige premagala Domžale z 2:1 (0:0).

Ptujčani so hitro pozabili na nedeljski poraz proti ljubljanski Olimpiji in na zelo slabo igro. Na tekmi proti gostom iz Domžal je bilo bolje, pa čeprav tudi tokrat igra ni bila na visoki kakovostni ravni. Toda zadetka Zajca in Prejaca sta bila vendarle dovolj za tretjo zmago Drave, medtem ko je Zatkovič ob koncu tekme le ublažil peti poraz Domžalčanov v sezoni.

V prvem polčasu so se oboji trudili, vendar pravih priložnosti ni bilo. Kar trikrat je pri Domžalah poskusil Drevenšek, vendar prave nevarnosti za domača vrata ni bilo, pri domačih pa sta do strela prišla Ogu in Kronaveter, vendar sta bila tudi onadva nenatančna.

Že v prvi minuti drugega polčasa so domačini povedli. Gostujoča obramba, na čelu z Zecom in Brljakom, je oklevala po podaji v kazenski prostor, kar je izkoristil Zajc in potisnil žogo v mrežo. Igra se je nato razživela, Domžalčani so imeli žogo več v nogah, vendar pa kljub temu niso bili nevarni za domačega vratarja Jozića, sicer povratnika po poškodbi.

V 80. minuti je bil po kotu z desne strani najvišji Zatkovič, njegov udarec z glavo pa je oplazil prečko. Tri minute pozneje pa so domačini krenili v hiter protinapad. Zajc je z desne strani lepo podal žogo do Prejaca, ki je potrdil ptujsko zmago. V zadnji minuti rednega dela so gosti le še ublažili poraz, potem ko je se je za strel z roba kazenskega prostora odločil Zatkovič.

SORODNE NOVICE

DELI NA