Ptujčani uspešni v Šiški
Interblock je v 32. krogu Prve lige izgubil proti Labodu Dravi z 0:2 (0:2).

Boj za obstanek je vse bolj zanimiv. Kot kaže, golobradim mladeničem iz Interblocka, ki še držijo deveto mesto (to prinaša dodatne kvalifikacije), ob koncu prvenstva pojemajo moči, česar se najbolj veselijo prav pri današnjem tekmecu Labodu Dravi.

Ptujski prvoligaš, ki je dolgo časa trdno in z velikim zaostankom ždel na zadnjem mestu lestvice (to prinaša neposreden izpad iz lige), ima namreč po današnji zmagi le še dve točki zaostanka za Ljubljančani. Do konca prvenstva pa so še štirje krogi.

Ptujčani so tekmo odločno začeli in prek Gorazda Zajca takoj zapravili dve priložnosti. A na zadetek jim kljub omenjenima zgrešenima streloma ni bilo treba dolgo čakati. V 11. minuti je Doris Kelenc potegnil po desni strani, podal v sredino, kjer je Zajc žogo prepustil Bojanu Stepanoviću, ta pa je nato rutinirano ugnal domačega vratarja Ažbeta Juga.

Tudi v nadaljevanju so bili nevarnejši in boljši tekmec Ptujčani, ki so premoč izkoristili v 17. minuti, ko se je med strelce vpisal Kelenc. Po dobrih 20 minutah so se začeli "prebujati" tudi domači nogometaši, ki so nekajkrat zaposlili Gregorja Finka v Dravinih vratih, enega nevarnejših strelov pa so sprožili v 42. minuti, ko je Josip Iličić le za malce zgrešil cilj.

V drugem polčasu sta že kmalu po začetku trčila Kelenc in Matic Žitko, nakar sta oba morala zaradi poškodbe z igrišča. Sicer pa so bili v tem delu igre boljši tekmec domačini in prišli do nekaj (pol)priložnosti (Luka Majcen, Robert Berić), na drugi strani pa so nekajkrat nase vendarle opozorili tudi ptujski igralci (Zajc, Stepanović), a tudi oni niso znali več najti poti do mreže.

SORODNE NOVICE

  • 25.04.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: I'block - Drava
    Na voljo so vam izjave s tekme 32. kroga Prve lige Interblock - Labod Drava.

DELI NA