Pučko prinesel zmago

Luka Koper je v 34. krogu Prve lige v gosteh premagal velenjski Rudar z 1:0 (0:0).

Koprski nogometaši so v boju za tretje mesto dosegli pomembno zmago. Izbranci Milivoja Bračuna bodo po današnjem zmagoslavju v Šaleški dolini v zadnjih dveh tekmah najprej na domačem igrišču gostili kranjski Triglav in nato gostovali pri prvaku iz Maribora, medtem ko Velenjčane najprej čaka gostovanje v Novi Gorici, v zadnjem krogu pa bodo gostili Nafto.

Koprska zasedba je odločno začela tekmo in takoj prevzela pobudo proti oslabljeni domači ekipi, ki ni mogla računati na številne poškodovane igralce (Boštjan Jelečević, Elvis Bratanović, Rajko Rotman, Damjan Trifković in Nenad Novaković) in kaznovanega prvega vratarja Bobana Savića. A njihova terenska "prevlada" je kmalu zvodenela, v nadaljevanju so se v težkih vremenskih razmerah in na razmočenem igrišču bolje znašli domači nogometaši.

Predvsem aktiven je bil Matej Podlogar: najprej je v 23. minuti sprožil močan strel, ki je zletel mimo vrat, le minuto kasneje pa je bil po podaji Uroša Rošerja z glavo ponovno nenatančen. Gostitelji so si v prvi polovici tekme priigrali še eno priložnost, po strelu Dejana Purišića pa se je izkazal gostujoči vratar Ermin Hasić.

V prvem polčasu dokaj "statični" Koprčani so v drugi polovici tekme vendarle zaigrali malce bolj aktivno, v osmi minuti nadaljevanja pa je glavni sodnik Mitja Žganec - po prekršku nad Bojanom Đukićem - pokazal na 11-metrovko. Odgovornost je prevzel Ivica Guberac, a ga je domači vratar Gregor Fink "prebral" in zaustavil njegov strel. Nogometaši z Obale so se po zapravljeni priložnosti vendarle pobrali, za njihovo veselje pa je v 70. minuti poskrbel Matej Pučko, ki je izkoristil napako Purišića in z 12 metrov zatresel domačo mrežo.

Gostitelji so po prejetem golu poskušali izid poravnati, še najbližje zadetku pa so bili v 76. minuti, ko je Hasić bravurozno zaustavil strel z glavo Denisa Klinarja. Do konca tekme so imeli jalovo pobudo, a točke so odšle v Koper.

SORODNE NOVICE

  • 12.05.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Rudar - Koper
    Oglejte si izjavi iz Velenja, s tekme 34. kroga Prve lige Rudar - Koper.

DELI NA