29.10.2023 | Prva liga Telemach
Radomljani do točke v sodnikovem dodatku

Kalcer Radomlje - Mura 1:1 (0:1)

* Športni park, sodniki: Tozan, Klančnik, Vidali.
* Strelca: 0:1 Shabanhaxhaj (25.), 1:1 Nuhanović (90+2.).
* Radomlje: Velić (od 11. Baš), Marković, Prpić, Korun (od 46. Vokić), Ševelj, Hrvoj, Nuhanović, Gnjatić, Pogačar (od 46. N'Landu), Da Cruz (od 68. Kukovec), Šošić (od 86. Cerar).
* Mura: Mihelak, Ščernjavič (od 63. Kasalo), Sadriu, Maruško, Morris, Trontelj, Brkić (od 90+6. Katić), Tripi (od 85. Proleta), Kurtovič, Shabanhaxhaj, Maroša (od 63. Šarić).
* Rumena kartona: N'Landu, Prpić.
* Rdeči karton: /.

Mura je vse do sodnikovega dodatka drugega dela v rokah držala tri točke, na koncu pa se je morala zadovoljiti z eno, potem ko je v 92. minuti z lepim zadetkom končni izid postavil rezervist Sandi Nuhanović. Mura je ostala na šestem, Radomlje sledijo na sedmem mestu.

Radomljani po zmagi proti Aluminiju niso spreminjali enajsterice, medtem ko je bila Mura prisiljena v zamenjavo zaradi kazni Roka Jurišića. Zamenjal ga je Tilen Ščernjavič.

Dardan Shabanhaxhaj se je v peti minuti znašel iz oči v oči z Emilom Velićem. Napadalec Mure je slabo streljal, nato pa v glavo zadel še Velića, ki je nezavesten obležal na zelenici. Hitro so mu pomagali tako soigralci kot Muraši, kasneje pa so ga zavestnega oskrbeli reševalci.

Shabanhaxhaj se je v 17. minuti vnovič znašel ena na ena z vratarjem, tokrat proti Luki Bašu, a zapravil še drugo lepo priložnost za vodstvo Mure. V 18. minuti so prvič zapretili tudi domači, a je strel Madžida Šošića ukrotil Klemen Mihelak.

Radomljani so še naprej za svojo obrambno linijo puščali preveč prostora, po globinski podaji pa je v tretje Shabanhaxhaj v neposrednem obračunu s tekmečevim vratarjem le dosegel svoj šesti gol v prvenstvu.

Radomljani so imeli sicer žogo več v svojih nogah, a so črno-beli dobro stali in preprečevali vse poti do gola, vodstvo pa bi morali povišati muraši, potem ko je bil v 44. minuti po izletu vratarja Baša v lepem položaju Amadej Maroša, a nastreljal le domačega branilca, ki je čuval prazna vrata.

Caio Da Cruz je v sodnikovem dodatku najprej poskušal z leve strani, a je za dober meter iz zahtevnega položaja zgrešil cilj, nato pa še z okoli 12 metrov, ko je z volejem meril previsoko.

V 58. minuti je previsoko po lepi akciji mlinarjev sprožil Šošić z okoli 16 metrov. Radomljani so nadaljevali s prevlado v posesti in v 70. minuti znova zapretili, a žoge tik pred vrati niso potisnili prek golove črte, potem ko je Mihelak strel z glavo rezervistu Darlyju N'Landuju obranil.

Radomlje so bile vse bolj nevarne, a strela z glavo Šošića v 73. in Tina Hrvoja v 84. nista ogrozila Mihelaka. Domači so v 90. minuti sicer zatresli mrežo, a je bil Nuhanović ob podaji v kazenski prostor v prepovedanem položaju.

V 92. minuti pa je obramba Mure vednare klonila, potem ko je po podaji N'Landuja Nuhanović z roba kazenskega prostora sijajno zadel v stičišče Mihelakove leve vratnice in prečke.

Nino Kukovec je imel le nekaj trenutkov kasneje celo priložnost za zmago domačih, a je iz zahtevnega kota zadel le stranski del mreže.

Mura se bo v naslednjem krogu v soboto doma merila proti Aluminiju, Radomlje pa dan kasneje čaka gostujoči obračun proti Bravu.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.10.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Mura
    Radomlje so se v Kidričevem Aluminiju maščevale za poraz na domači zelenici, v nedeljskem popoldnevu pa bodo ob Kamniški Bistrici gostili Muro. Kdo bo boljši v Športnem parku Domžale?

DELI NA