16.07.2022 | Prva liga Telemach
Radomljani presenetili prvake

MARIBOR - KALCER RADOMLJE 0:2 (0:2)

Ljudski vrt, 2500 gledalcev, sodniki: Bubek (Nova Gorica), Vukan (Gornja Radgona), Švarc (Ivančna Gorica).
Strelci: 0:1 Čuić (11.), 0:2 Cerar (35.), 0:3 Nuhanović (74.).
Maribor: Bergsen, Mutavčić, Pihler, Šoštarič Karić, Koderman, Maher (od 46. Watson), Antolin, Guerrico (od. 46 Brnić), Šturm (od 46. Božić, od 73. Sirk), Kronaveter, Vipotnik (od 61. Baturina).
Kalcer Radomlje: Velić, Ševelj, Guček, Vrhovac (od. 70 Jazbec), Hrvoj (od 70. Marković), Nuhanović, Čalušić, Čuić, Sever (od 89. Nadarević), Cerar (od 70. Sokler), Hadžić (od 76. Sošić).
Rumeni kartoni: Koderman; Čuić, Vrhovac, Hadžić.
Rdeči karton: /.

Slovenski prvaki iz Maribora so se sredi tega tedna v Turčiji - po zmagi nad beloruskim Šahtarjem iz Soligorska - prebili v drugi krog kvalifikacij za ligo prvakov, na uvodni domači tekmi v Prvi ligi Telemach v sezoni 2022/23 pa so doživeli hladno prho. Gosti iz Radomelj so izkoristili bledo predstavo Štajercev in v Ljudskem vrtu osvojili vse tri točke. Mariborčani so napadalno odprli današnji obračun in goste iz osrednje Slovenije potisnili v obrambo.

V uvodnih osmih minutah so si priigrali kar dve lepi priložnosti, po močnem strelu Roka Kronavetra z roba kazenskega prostora v četrti in Aleksa Pihlerja z glavo v osmi minuti pa se je z odličnim posredovanjem izkazal gostujoči vratar Emil Velić. Mlinarji iz Radomelj so v enajsti minuti šokirali občinstvo v Ljudskem vrtu in svojo prvo akcijo kronali z golom. Po ostrem prostem strelu Leona Severja z leve strani se je v kazenskem prostoru najbolje znašel Hrvat Mario Čuić, ki je izkoristil neodločnost nizozemskega vratarja Menna Bergsna in po strelu z glavo zadel za 0:1.

Izbrance domačega trenerja Radovana Karanovića je prejeti gol povsem "odrezal". V nadaljevanju njihova igra nikakor ni stekla, samozavestni Radomljani pa so bili do odhoda na veliki odmor in tudi v drugem polčasu nevarnejši. V 35. minuti so podvojili svojo prednost, ko se je po globinski podaji Sandija Nuhanovića v kazenskem prostoru sijajno znašel Luka Cerar in povišal na 0:2.

Strateg Mariborčanov je v začetku drugega polčasa v "ogenj" poslal Ivana Brnića, Marka Božića in Maxa Watsona, a sveža kri - v 61. minuti je vstopil tudi nedavni junak dvoboja v Adapazariju in dvakratni strelec Roko Buturina - ni predramila igre domačih nogometašev. Njihovi napadi so bili v nadaljevanju jalovi, igra gostov pa organizirana in na visoki ravni. Izbranci gostujočega trenerja Nermina Bašića so si prvo priložnost v drugi polovici tekme priigrali v 58. minuti, po podaji Nuhanovića z leve strani in močnem strelu Nedima Hadžića pa je najhujše preprečil Bergsen.

V 74. minuti je bil Nizozemec nemočen, njegovi igralci v polju so naredili grobo napako in žogo izgubili na sredini igrišča, v bliskovitem nasprotnem napadu pa je bil neusmiljen "eksekutor" Nuhanović in dokončno zapečatil usodo domačih nogometašev. Zasedba iz Radomelj bo v petek, 22. julija, gostila Celje, mariborska ekipa pa bo dan kasneje gostila povratnico na prvoligaško sceno iz Nove Gorice.

Tekst: STA
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.07.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Radomlje
    V taboru Maribora so se v sredo veselili preboja v nadaljevanje kvalifikacij UEFA Lige prvakov, s tekmo proti prenovljenim Radomljam pa Štajerci pričenjajo boj za obranitev naslova državnih prvakov.

DELI NA