Razlika se ni zmanjšala
Rudar in Luka Koper sta se v 14. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 2:2 (0:0).

Osrednja tekma 14. kroga elitnega domačega nogometnega tekmovanja se je končala brez zmagovalca. Z neodločenim izidom so vodilni Koprčani obdržali šest točk prednosti pred zasledovalci, še najbližji so jim ravno današnji tekmeci iz Velenja.

V prvem polčasu sta obe ekipi prikazali dokaj taktično igro, na obeh straneh je bilo bolj malo drznih in zaletavih potez, predvsem zaradi pomembnosti dvoboja. Kljub temu sta si obe ekipi priigrali nekaj priložnosti za zadetek: v gostujoči je bil vselej nevaren Pavlin, po njegovem strelu v 10. minuti in uspešnem posredovanju domačega čuvaja mreže Saviča pa se je zatresla vratnica.

Gostitelji jim niso ostali dolžni, v obdobju od 23. do 27. minute so dvakrat ogrozili koprska vrata, a strela Tomažiča-Šeruge in Mešiča nista bila usodna za gostujočega vratarja Neneziča. V 36. minuti je Pavlin znova ogrel dlani Saviča, v
isti minuti pa je igrišče zaradi poškodbe zapustil Brazilec v velenjskih vrstah De Moraes.

Vsebinsko bogatejši je bil drugi polčas, v njem so padli tudi vsi goli. Domače privržence je na noge spravil Mešič, ki je po natančni podaji Trifkoviča z glavo premagal gostujočega vratarja, a veselje je bilo kratkotrajno. V 64. minuti se je najboljši igralec koprske ekipe Pavlin znašel sam pred domačim čuvajem mreže Savičem, ki pa je odlično posredoval in preprečil zanesljiv zadetek. Dve minuti je bil nemočen, član zlatega slovenskega nogometnega rodu ga je premagal po natančnem
prostem strelu z 22 metrov.

Le dve minuti kasneje je na velenjski tribuni znova završalo, domače nogometne navdušence pa je v delirij navdušenja spravil Mujakoviča, ki je po vnovični podaji Trifkoviča, asistenta pri prvem zadetku, zadel desni zgornji kot koprskih vrat. V nadaljevanju so gosti pritisnili in skušali izenačiti, v 80. minuti pa jim je to tudi uspelo.

Za izenačenje je poskrbel Radujko, ki je po predložku Kariča postavil tudi končni izid na dvoboju ekip, ki sta v dosedanjem delu državnega prvenstva zbrali največ točk.

SORODNE NOVICE

DELI NA