Rdeči kartoni na Ptuju
Labod Drava je v 13. krogu Prve lige izgubili proti Nafti z 1:2 (0:1).

Dvoboj na Ptuju se je končal z zmago Lendavčanov in s kar tremi rdečimi kartoni. Čeprav so enega več prejeli gosti, so se ti vseeno veselili četrte zmage v sezoni, ki jih je potisnila pred današnjega tekmeca. Nafta je zdaj na osmem, Drava pa na devetem mestu prvenstvene lestvice.

Gosti, ki so bili podrejeni praktično ves polčas, so odlično začeli, saj so že v peti minuti povedli. Neposrečeno posredovanje Andjelkovića in vratarja Jozića ob dolgi podaji je z desne strani izkoristil Peter Gerenčer.

Domačini, ki so takoj po zadetku prevzeli pobudo, bi lahko izenačili v 13. minuti, ko je Kronaveter lepo podal do Kureža, toda ta se pred Murkom ni dobro znašel. Čeprav so imeli Ptujčani ves polčas pobudo, so le redko prišli pred Naftina vrata. Eno lepših priložnosti je v 42. minuti znova zapravil Kurež, zadetek mu je na golovi črti preprečil Ošlaj.

Zelo razburljiv je bil začetek drugega polčasa, pa ne zaradi zadetkov, temveč kartonov. Neposredna rdeča kartona sta si namreč prislužila Kolman v 51. minuti, ki je kot zadnji mož s prekrškom zaustavil Kureža, in pa prav Kurež sedem minut pozneje, ki je v svojem kazenskem prostoru zrušil Vasiljeva. Hujše posledice je imela izključitev Dravinega igralca, saj je ta zakrivil enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Volaš in Lendavčane močno približal zmagi.

Namesto da bi gosti mirno pripeljali tekmo h koncu, pa so si takoj privoščili napake, ki so gostitelje vrnile v igro. Tako je v 71. minuti neposredni rdeč karton zaradi prekrška nad Matjašičem dobil še Vasiljev, številčno prednost pa je nekaj trenutkov zatem unovčil Semler, ko je v mrežo potisnil odbito žogo po prostem strelu Žilića (ta je z 22 metrov zadel prečko).

Toda za Lendavčane se je na koncu vse dobro izteklo. Čeprav so gostitelji stisnili obroč okrog gostujočega kazenskega prostora in nekajkrat zapretili, so Prekmurci vendarle obdržali prednost.

SORODNE NOVICE

DELI NA