30.07.2023 | Prva liga Telemach
Remi Brava in Domžal

Domžale - Bravo 1:1 (0:1)

* Športni park Domžale, sodniki: Balažič, Mežnar, Kužnik.
* Strelca: 0:1 Trdin (44.), 1:1 Đapo (48.).
* Domžale: Tratnik, Đapo (od 88. Bobarić), Klemenčič, Đurić, Nwankwo, Brecl (od 53. Černe), Husmani (od 46. Topalović), Julardžija, Repas (od 64. Markuš), Kovačević, Šturm.
* Bravo: Orbanić, Kavčič, Katinić, Gurlica, Španring, Stanković, Trdin, Selan, Janjić (od 88. Ivanšek), Poplatnik, Štor (od 82. Maher).
* Rumeni kartoni: Šturm; Gurlica, Selan.
* Rdeči karton: /.

Potem ko sta obe ekipi v prvem krogu zmagali, Domžale so slavile proti Muri (3:2), Bravo pa proti Rogaški (2:0), v drugem krogu nobeni zasedbi ni uspelo obdržati 100-odstotnega izkupička. Tako Bravo kot Domžale imata po štiri točke, na vrhu pa sta Maribor in Koper s po dvema zmagama ter šestimi točkami.

Domačini bi morali povesti v 2. minuti, ko si je veliko napako privoščil vratar Brava Matija Orbanić. Franko Kovačević mu je žogo odvzel okoli 25 metrov od vrat, nato pa z levico nekoliko z leve strani zgrešil prazno mrežo.

V 8. minuti je Zeni Husmani od daleč za kak meter zgrešil vrata Ljubljančanov, na drugi strani pa je Matija Kavčič pet minut kasneje od daleč le malce ogrel dlani Gašperja Tratnika.

Kovačević je bil tudi v 27. minuti osmoljenec, potem ko je v kazenskem prostoru dvakrat zgrešil žogo, nato pa se je ta odbila do Danijela Šturma, ki jo je z levico poslal čez gol. Tri minute kasneje se je zdelo, da je Šturm domačine popeljal v vodstvo, potem ko je izkoristil še eno napako v Bravovi obrambi, a je bil ob začetku akcije v prepovedanem položaju.

V 44. minuti pa je boljše obdobje Ljubljančanov izkoristil Gašper Trdin. Ta je na robu kazenskega prostora prejel podajo z leve strani in žogo z močnim ter natančnim strelom poslal v zgornji desni kot Tratnikovih vrat.

Drugi polčas se je začel z ofenzivo Domžal, že po slabih treh minutah pa je močno z levico zadel Jan Đapo, potem ko se je žoga srečno odbila do njega po strelu od daleč ter posredovanja Marka Španringa.

V 54. minuti se je znova po podaji rezervista Luke Topalovića v ugodnem položaju znašel Kovačević, a iz oči v oči z vratarjem Orbanićem žogo poslal mimo vrat. Domžale so imele še naprej več od igre, v 68. minuti pa se je izkazal Orbanić, ki je ustavil strel Edina Julardžije z desne strani.

V 80. minuti je bil Đapo po gneči v kazenskem prostoru Ljubljančanov blizu drugega zadetka, a je Orbanića rešila vratnica. To je bila tudi zadnja prava priložnost na domžalski zelenici.

V naslednjem krogu bodo v soboto Domžale gostovale pri Rogaški, Bravo pa dan kasneje čaka domači obračun proti Celju.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.07.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Bravo
    Ob Kamniški Bistrici bomo priča dvoboju zasedb v rumenem. Kdo bo boljši?

DELI NA