13.11.2022 | Prva liga Telemach
Remi med Celjem in Koprom

Celje - Koper 1:1 (0:1)

* Arena Z'dežele, sodniki: Šmajc, Vukan, Černe.
* Strelca: 0:1 Osuji (43./11 m), 1:1 Matko (60.).
* Celje: Rozman, Morozov, Zec, Vuklišević, Ajhmajer (od 61. Stojinović), Zabukovnik, Kouter (od 73. Vrbanec), Popović, Matko, Bizjak, Ikwuemesi (od 85. Matić).
* Koper: Golubović, Šimčak, Prce, Mittendorfer, Palčič, Benedičič, Osuji, Vešner Tičić, Krajinović, Kotnik (od 65. Kolobarić), Edomwonyi.
* Rumeni kartoni: Popović, Rozman, Bizjak; Benedičič, Krajinović.
* Rdeči karton: /.

Celjani so pred reprezentančnim premorom zadržali drugo mesto na lestvici in ohranili dve točki prednosti pred današnjim tekmecem. Na tekmi so sicer več pokazali domači nogometaši, imeli več priložnosti, tudi nekaj lepih ob koncu tekme, vendar je ostalo pri delitvi točk. Lahko bi bilo sicer tudi drugače, če bi Koper izkoristil tudi drugo od najstrožjih kazni.

Celjani, ki so nazadnje ostali brez poškodovanega Neneja Gbambla, so bili prvi na tekmi, ki so zagrozili. Po kotu Denisa Popovića z desne strani je v osrčju kazenskega prostora najvišje skočil Damjan Vuklišević, vendar je Adnan Golubović ustavil njegov poskus z glavo. Še lepšo priložnost je v 15. minuti zapravil Lovro Bizjak, ko je neoviran iz bližine zgrešil s strelom z glavo.

Koprčani, ki so med drugimi pogrešali Omarja Correio, Ivana Novoselca, Michaela Pavlovića in Luko Šušnjaro, večino prvega polčasa niso bili nevarni, v 42. minuti pa je Damjan Vuklišević nepravilno v kazenskem prostoru ustavil Brighta Edomwonyija, zato je sledila najstrožja kazen. To je zanesljivo izvedel Bede Osuji.

V drugem polčasu so Koprčani v 56. minuti prišli še do druge najstrožje kazni. Takrat je Edomwonyija v kazenskem prostoru zrušil Nejc Ajhmajer. Andrej Kotnik se je odločil za strel z bele pike, a ostal pri osmih golih v sezoni, saj je žogo poslal čez vrata.

Kazen za zapravljeno priložnost je sledila hitro, v 60. minuti je namreč Grigorij Morozov v kazenskem prostoru našel Aljošo Matka, ta pa je z močnim strelom žogo poslal pod prečko za 1:1.

Pozneje sta obe ekipi sicer prišli do nekaj strelov, ki pa niso bili dovolj dobri, Celjani pa so bili vseeno konkretnejši in v 78. minuti zapravili še eno lepo priložnost prek Charlesa Ikwuemesija.

V 89. minuti je imel žogo za preobrat in zmago Tin Matić, vendar je malce z leve strani v kazenskem prostoru zadel le vratnico, v 91. minuti pa je nevaren strel Matica Vrbanca z roba kazenskega prostora ustavil Golubović. Ta je ujel tudi žogo po novem strelu Vukliševića z glavo v 93. minuti.

Celje bo v 18. krogu 30. novembra gostovalo pri Olimpiji, Koper pa bo gostil Muro.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.11.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Koper
    Nogometaši Celja so se preko Mure prebili v osmino finala Pokala Pivovarna Union, pred reprezentančnim premorom pa se bodo s pokalnimi prvaki Koprčani udarili še za drugo mesto Prve lige Telemach.

DELI NA