26.08.2023 | Prva liga Telemach
Remi med Mariborom in Domžalami

Maribor - Domžale 1:1 (1:1)

* Stadion Ljudski vrt, gledalcev 2000, sodniki: Obrenović, Kordež, Kalan.
* Strelca: 0:1 Šturm (9.), 1:1 Iličić (45./11 m).
* Maribor: Jug, Milec (od 72. Žinič), Watson, Uskoković, Urata, Lorber, Laušić, Božić (od 46. Feta), Iličić (od 57. Antolin), Jakupović, Skuka (od 46. Guerrico).
* Domžale: Tratnik, Hodžić, Klemenčič (od 65. Brecl), Fazlić, Đapo, Markuš (od 90+3. Offenbacher), Topalović (od 65. Pišek), Ž. Repas, Marasović, Šturm (od 80. Štefanec), Biggs (od 65. Hasanbegović).
* Rumeni kartoni: Lorber, Antolin, Guerrico; Ž. Repas, Đapo.
* Rdeči karton: /.

Potem ko so bili v prvem polčasu boljši Domžalčani in v drugem Mariborčani, se je dvoboj končal brez zmagovalca. Štajerci, ki so bili ob brezvoljni igri v prvem polčasu deležni tudi nekaj žvižgov, so se s točko vsaj začasno povzpeli na prvo mesto lestvice, Domžale, ki so pod vodstvom Dušana Kosića osvojile prvo točko, pa so v sredini lestvice.

Domžale so začele odločno in v deveti minuti povedle, ko je Danijel Šturm z mojstrskim strelom z leve strani žogo poslal čez Ažbeta Juga v malo mrežico na drugo stran gola.

Maribor, ki je v zadnjih dneh pripeljal novi okrepitvi, Behar Feta je tokrat začel na klopi, medtem ko Erica Castra še ni bilo v kadru, v prvih 20 minutah ni bil nevaren, Domžale pa so ob žvižgih s tribun v 27. minuti bile blizu drugemu zadetku.

Takrat je Jug sprva dobro posredoval po poskusu Luke Topalovića in Jana Đapa, slednji pa je odbito žogo poslal le v zunanji del mreže iz bližine.

V 39. minuti je imel v osrčju kazenskega prostora Arnel Jakupović prvo zrelejšo priložnost za domače, vendar je njegov strel blokiral Nermin Hodžić.

Tik pred koncem polčasa pa so domači po dolgem ogledu posnetkov prišli do najstrožje kazni, ko je Šturm na robu kazenskega prostora storil prekršek nad Marinom Laušićem. Z bele pike je streljal Josip Iličić in zanesljivo izenačil na 1:1.

Domači strateg Damir Krznar, ki je bil besen po remiju v prejšnjem krogu pri Rogaški, je med polčasoma po dokaj anemični predstavi v prvem polčasu opravil dve menjavi, priložnost je dobil tudi Feta.

Toda Domžalčani so še naprej imeli pobudo, med drugim je Šturm zgrešil od daleč, nato še Ranaldo Biggs, v 61. minuti pa je moral prvič resneje posredovati domžalski vratar Gašper Tratnik po Laušićevem strelu malce z leve strani kazenskega prostora.

V 67. minuti je bilo spet vroče pred vrati Maribora, po kotu je izvrstno posredoval na črti Jug, ki je preprečil avtogol Maxa Watsona. V 78. minuti pa so Mariborčani po večminutnem pritisku prišli do nove priložnosti, strel Marcela Lorberja pa je Tratnik obranil.

Pet minut pozneje je Amadej Brecl na drugi strani zadel zunanje stičišče prečke in vratnice, Jakupović pa je v 84. minuti zgrešil s petih metrov. Štiri minute zatem pa je sodnik sprva dosodil novo najstrožjo kazen za Maribor, vendar je posnetek pokazal, da je žoga Hodžića zadela v glavo in ne roko, tako da je ostalo brez novega strela z bele pike.

Maribor bo v 7. krogu prihodnjo nedeljo gostoval v Celju, Domžale pa bodo dan prej gostile Koper.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.08.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Domžale
    Maribor je v dvoboju s Slatinčani prvič v letošnjem prvenstvu ostal brez zmage, vijoličasti pa bodo rane po zapravljenem celili proti Domžalam. Rumeni še čakajo na prve točke pod taktirko Dušana Kosića.

DELI NA