Remi med Muro in Aluminijem

Mura - Aluminij 1:1 (0:0)

* Stadion Fazanerija, sodniki: Antić, Kasapović, Mikača.
* Strelca: 1:0 K. Cipot (49.), 1:1 Matjašič (50.).
* Mura: Obradović, Karničnik, Karamarko (od 41. Kous), Kaučič, Šturm, Kouter, Horvat, Bobičanec, K. Cipot, Šušnjara (od 46. Filipović), Maroša (od 78. T. Cipot).
* Aluminij: Janžeković, G. Pečnik, Muminović, Pantalon, Ploj, Marinšek, Šaka, Horvat (od 72. Čermak), Matjašič (od 84. Vrdoljak), Bosilj (od 67. T. Pečnik), Živković (od 67. Klepač).
* Rumeni kartoni: K. Cipot, Bobičanec; Ploj, Horvat, Matjašič, Marinšek, Pantalon.
* Rdeč karton: K. Cipot (90.).

Dvoboj med Muro in Aluminijem ni več odločal o evropskih nastopih, saj so si Prekmurci nastop v kvalifikacijah zagotovili kot pokalni zmagovalci, Kidričani pa so vse možnosti zapravili med tednom, ko so na domačem igrišču visoko izgubili proti Domžalam. Je pa dvoboj odločal o četrtem mestu na prvenstveni razpredelnici, pred njim je imel dve točki prednosti pred Sobočani, zato motiva pri igralcih ni manjkalo.

Aluminij se je na letošnjih gostovanjih izkazal z disciplinirano igro in s trdno obrambo, tudi tokratna tekma ni bila izjema. Muri ni dovolil take prevlade, kot jo je imela na prejšnji tekmi proti Olimpiji, v prvem polčasu jim ni dopustil niti nevarnejšega strela.

Če v prvem delu ni bilo pravih priložnosti, pa sta že v prvih petih minutah drugega padla dva gola. Mura je povedla, potem ko je bil po podaji Luke Bobičanca v kazenskem prostoru najvišji Kai Cipot, ki je z glavo premagal Luko Janžekoviča.

A veselje gostiteljev je bilo kratko. Jure Matjašič je že v naslednjem napadu ušel svojim čuvajem, prišel neoviran v kazenski prostor in z močnim strelom po tleh izid izenačil.

Do konca je bila Mura boljši in nevarnejši tekmec. Janžekovič je moral posredovati po strelih Andrije Filipovića in Bobičanca, Filipović je z močnim strelom zadel tudi prečko, bilo je še nevarnih akcij, toda izid se ni več spremenil.

Mura bo v zadnjem krogu v sredo gostovala v Sežani, Aluminij pa bo gostil Maribor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Mura - Aluminij
    Mura je v četrtek namučila ljubljanske zmaje, črno-beli pa bodo v nedeljo še zadnjič to sezono zaigrali v Fazaneriji. V Mursko Soboto prihaja Aluminij, ki ima po visokem porazu z Domžalami še dve točki prednosti pred Prekmurci.

DELI NA