Remi na Areni Petrol
CM Celje in Nafta sta se v 11. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 2:2 (0:1).

Celjski nogometaši so po treh zaporednih porazih le prekinili negativen niz. Toda na njihovo žalost serije neuspehov niso prekinili z zmago, pa čeprav so ji bili izjemno blizu.

Namreč, v 76. minuti jim je najprej Mujaković podaril vodilni zadetek, po hitrem lendavskem izenačenju pa je v 89. minuti Bezjak zapravil še izjemno priložnost za zmago. Ekipi sta si tako razdelili točke, z razpletom pa so bržčas bolj zadovoljni gosti, ki so bili večino tekme podrejeni, a le prekinili niz petih porazov v gosteh. Celjani imajo po 10 tekmah 14, Lendavčani pa 11 točk.

Gledalci v Celju se v prvem polčasu niso imeli česa veseliti. Igra v prve pol ure je bila povsem anemična, pa čeprav so imeli več od igre domači nogometaši. Toda ti niso našli poti skozi lendavsko obrambo, tako da so bili streli proti tekmečevemu golu redki. Prvega nevarnejšega je šele v 30. minuti sprožil Korun, ko je z lobom z roba kazenskega prostora za malo zgrešil cilj.

Lendavčani, ki vse do same končnice polčasa niso pokazali praktično nobene želje po napadu, so se šele v 34. minuti prvič znašli pred celjskim golom, a je bil nespreten Volaš, v 39. minuti pa je z 20 metrov poskusil še Bukovec, vendar je meril previsoko. Gostitelji bi kaj lahko v 42. in 43. minuti poskrbeli za - roko na srce - zasluženo vodstvo, toda
Biščanu je Murko strel obranil, Dvorančić pa je žogo poslal za nekaj centimetrov mimo vratnice.

Za razliko od njiju je bil na drugi strani uspešen Miljković. Naftin nogometaš je hitreje prišel do žoge kot domači vratar, ki je moral po lobu z roba kazenskega prostora prvič na tekmi pobrati žogo iz svoje mreže.

Toda Celjani so hitro odgovorili. Že v peti minuti drugega polčasa je namreč Lovrečič z 20 metrov močno sprožil in izenačil na 1:1. Po izenačujočem golu pa je sledilo novo zatišje na zelenici, šele v 72. minuti je za nekaj globljih vzdihov na tribunah poskrbel Bezjak, ki pa je bil nenatančen.

V 76. minuti so gostitelji le povedli. Mujaković je pred svojimi vrati napravil veliko napako, saj je pri izbijanju slabo zadel
žogo. Ta se je tako znašla pri Dvorančiću, ki mu z osmih metrov ni bilo težko zatresti mreže.

Ko je že kazalo, da bo Dvorančićev gol tudi zmagovit, pa je "udaril" Volaš, ki je za izenačenje z glavo po Cabanovi podaji zadel v 83. minuti. V 89. minuti so imeli Celjani "zaključno žogo" za zmago, ko se je po Štrausovem prodoru po levi strani in podaji v sredino sam pred vratarjem znašel Bezjak, toda Naftin vratar je žogo nekako le odbil čez vrata.

SORODNE NOVICE

DELI NA