Remi na Areni Petrol
CM Celja in Triglav Gorenjska sta se v 11. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Celjani so proti novincem v ligi iztržili le točko, čeprav so imeli več kot 70 minut igralca več na igrišču in na voljo celo strel z bele točke.

Toda ker niso znali unovčiti ne enajstmetrovke ne številčne premoči, sta se tekmeca razšla z delitvijo točk. Obe ekipi sta doslej zbrali po 10 točk, velja pa dodati, da imajo Celjani še en obračun v "dobrem".

Gosti iz Kranja, ki so zaradi poškodbe na ogrevanju ostali brez Janeza Zavrla, so takoj po začetku tekme prek Josipa Špelića skorajda presenetili Amela Mujčinovića. Celjski vratar pa je klonil že v peti minuti. Bekim Kapić je na težkem igrišču zgrešil žogo, ta je prišla do Dejana Burgarja, ki je streljal. Mujčinović jo je odbil do Simona Kluna, od njega pa spet do Kapića, ki je nato nespretno zatresel lastno mrežo.

Celjani so nato prevzeli pobudo, v 12. minuti je Roman Bezjak meril malce premalo natančno, v 26. minuti pa so gosti ostali na igrišču le z deseterico. Robert Najdenov je na robu kazenskega prostora zrušil prodirajočega Dragana Čadikovskega. Sodnik je Najdenovu pokazal rdeč karton in dosodil najstrožjo kazen. To je izvedel Amel Mujaković, a Žan Pelko je njegov poskus ubranil.

Kljub igralcu manj so gosti še naprej iskali priložnosti za povišanje vodstva, toda pobuda je bila na strani Celjanov, ki so ob agresivnejšem pristopu tudi izenačili. V 36. minuti je Čadikovski z lepo potezo zaposlil Gorazda Zajca, ki je s sedmih metrov zadel levi zgornji kot.

V drugem polčasu so imeli premoč Celjani, Kranjčani pa čakali na protinapade. Enega nevarnejših so izpeljali v 52. minuti, ko je po strelu Alena Krcića moral posredovati domači vratar. Sicer pa so imeli Celjani najprej lepo priložnost za vodstvo prek Roka Štrausa v 48. minuti, 20 minut pozneje je isti igralec spet meril mimo, zadnjo priložnost za zmago pa so imeli domačini tri minute pred koncem, ko je Bezjak streljal, Maximiliano Klebčar nastavil nogo, a žoga je zletela čez gol.

SORODNE NOVICE

DELI NA