Remi na Bonifiki
Luka Koper in HIT Gorica sta se v 13. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

Dvoboj prve in zadnje ekipe prvenstva se je končal z delitvijo točk. Do 57. minute je po zadetku Osterca celo kazalo na prvi poraz Koprčanov v sezoni, toda takrat je "kanarčkom", ki so kar štirikrat zatresli okvir vrat, povsem zasluženo točko priigral Radujko. Novogoričani so že tretjo tekmo zapored končali z 1:1, a tokrat so plačali tudi visok davek, saj naj bi si koleno huje poškodoval njihov najboljši napadalec Velikonja.

V prvem polčasu so gledalci videli zanimiv nogomet, z veliko priložnostmi, predvsem domačinov. Tako je že v četrti minuti moral po Handanagićevem strelu z glavo posredovati gostujoči vratar Žilić, dve minuti zatem pa je Karić dvakrat - prav tako z glavo - zadel prečko.

Gostujoči vratar se je izkazal tudi po prostih strelih Pavlina v 11. in Karića v 16. minuti, v 27. minuti pa je goste po poskusu Guberaca s 16 metrov spet rešila prečka.

Sicer pa je prvi polčas zaznamovala poškodba Velikonje, ki mu je "obrnilo" koleno, tako da je na nosilih moral z igrišča. Prvi pregledi naj bi pokazali, da se je goriški napadalec huje poškodoval. Sicer pa so bili belo-modri bolj ali manj nenevarni, velja omeniti le poskusa Osterca v drugi in Škarabota v 37. minuti, ki pa sta bila nenatančna.

Uvod v drugi polčas je pripadel gostom, ki so v 50. minuti povedli. Osterc je z lepim prodorom s sredine igrišča prišel v kazenski prostor in iz bližine Novogoričane popeljal v vodstvo. Štiri minute pozneje bi lahko vodstvo podvojil Galešić, vendar je Nenezič dobil ta dvoboj iz oči v oči. Koprčani so zasluženo izenačili v 58. minuti, ko je prosti strel izvedel Karić, Radujko pa je z glavo matiral Žilića.

Po golu so Koprčani pritisnili in imeli kar nekaj priložnosti za preobrat, toda tega jim ni uspelo doseči. Še posebej nevarni so bili v končnici tekme. V zadnji minuti rednega dela so se gosti rešili z izbijanjem žoge z golove črte, nekaj trenutkov pozneje je Radujko z glavo "nastreljal" Žilića, v četrti minuti sodnikovega podaljška pa je Viler z 18 metrov zadel še vratnico.

SORODNE NOVICE

DELI NA