Remi na Bonifiki
Luka Koper in Olimpija sta se v 2. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

Derbi kroga se je po boljšem prvem polčasu Kopra in drugem Olimpije pravično končal z delitvijo točk. A navijači ene in druge ekipe po prvih dveh krogih ne morejo biti preveč zadovoljni, nenazadnje sta to moštvi, ki se borita za naslov prvaka, trenutno pa sta čisto pri repu prvenstvene lestvice.

Koprčani so silovito krenili v tekmo. V 13. minuti je s 35 metrov poskusil Konstantin Vasiljev, Elvis Džafić pa je s skrajnimi močmi žogo odbil v kot. Po kotu je Aljaž Struna s sedmih metrov neoviran streljal mimo vrat. Pritisk Koprčanov je sadove obrodil v 30. minuti, ko se je Davor Bagarić iz obrambnih vrst lepo priključil v napad, odbito žogo vratarja Džafića pa potisnil v mrežo.

V 31. minuti je Danijel Marčeta odlično streljal, debitant Naser Kajtazi pa s petih metrov ni znal premagati Džafića. Isti igralec je v 36. minuti po poskusu Vasiljeva s skoraj 40 metrov in odbiti žogi ljubljanskega vratarja usnje poslal v okvir gostujočih vrat. Edini nevaren strel gosotov so gledalci videli v 41. minuti, a je bil Dare Vršič z 20 metrov nenatančen.

V nadaljevanju tekme je bila slika na igrišču popolnoma drugačna. Gosti so prevzeli pobudo in povsem neoviran Dragan Čadikovski bi v 55. minuti s sedmih metrov lahko zatresel mrežo domačih, a je zgrešil cilj. Tri minute pozneje je po kotu - z nogo, povsem iz bližine - izid izenačil Koprčan v vrstah gostov Dalibor Radujko.

V 69. minuti je Anej Lovrečič lepo podal v kazenski prostopr Kopra, spet pa je bil s petih metrov z glavo nenatančen Čadikovski. Velja omeniti, da so bili v domačem taboru precej nezadovoljni tudi s sodniškim kriterijem, saj je sodniška trojka gostiteljem pokazala kar sedem rumenih kartonov, gostom pa nobenega.

SORODNE NOVICE

DELI NA