Remi na Bonifiki
 Luka Koper in Rudar sta se v 7. krogu Prve lige v Kopru razšla z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

Koprčani niti na sedmi tekmi niso prišli do zmage. Proti Velenjčanom jim je dolgo dobro kazalo, a na koncu so se morali zadovoljiti le s četrtim remijem v sezoni.

Koprčani tako s štirimi točkami ostajajo pri dnu prvenstvene lestvice, Velenjčani pa z drugim remijem in s skupno osmimi točkami zasedajo šesto mesto.

Po izenačenem začetku srečanja so gledalci prvo priložnost videli v 20. minuti. Matej Pučko, ki ga je trener Milivoj Bračun hrabro postavil v igro od prve minute, je pritekel sam pred Bobana Saviča, a grdo zgrešil. Isti igralec se je odkupil 15 minut pozneje.

Po dvojni podaji z Milanom Ostercem je bil spet sam pred Savičem, a se je takrat izkazal s hladnokrvno realizacijo. Po vodstvu domačih so se nekoliko prebudili tudi gosti, toda Igor Nenezić je bil v 37. minuti po strelu Rajka Rotmana na mestu. V zadnji minuti prvega polčasa je Pučko spet pobegnil gostujoči obrambi, a je z roba kazenskega prostora streljal mimo vrat.

V drugem polčasu so imel nekoliko več od igre gosti, vendar brez omembe vrednih priložnosti. Koprčani so disciplinarno zapirali vse poti do gola, a jim je to uspevalo le do 70. minute. Po nekaj kratkih podajah velenjskega napada je Branimir Djokić z roba kazenskega prostora z natančno diagonalo premagal Nenezića in izid izenačil.

Trener Bračun je takoj v igro poslal napadalca Petra Stojanoviča in Ivana Brečevića, prvi pa je v 76. minuti po lepem protinapadu začetniško streljal s 14 metrov. Brečević se je v 80. minuti poškodoval, tako da so rumeno-modri zadnjih devet minut igrali le z deseterico. Kljub novim poskusom obeh ekip - predvsem iz prekinitev - pa do spremembe izida ni več prišlo.

SORODNE NOVICE

  • 27.08.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Koper - Rudar
    Oglejte si izjavi s tekme 7. kroga Prve lige Koper - Rudar.

DELI NA